Ενημέρωση 27 Ιουνίου 2018: Η ομάδα νέων ποδοσφαίρου εξακολουθεί να είναι παγιδευμένη σε πλημμυρισμένη σπηλιά, δεν βρέθηκε

Η γεώτρηση στο βουνό γίνεται μια πιθανότητα, η ομάδα έχει πλέον παγιδευτεί στις σπηλιές για τέσσερις ημέρες χωρίς προμήθειες.

Τσιάνγκ Ράι-

Για τέσσερις ημέρες, δώδεκα έφηβοι από την Ταϊλάνδη μεταξύ 11 και 16 ετών και ο 25χρονος προπονητής τους έχουν παγιδευτεί μέσα σε ένα μεγάλο σύστημα σπηλαίων που ονομάζεται Tham Luang στα σύνορα της Μιανμάρ, αφού μπήκαν το Σάββατο μετά την προπόνηση και οι έντονες βροχοπτώσεις πλημμύρισαν τα σπήλαια. ενώ μέσα.

Τις τελευταίες 24 ώρες αξιωματούχοι έφεραν υποβρύχια drones και ρομποτικά οχήματα για να προσπαθήσουν να παρακάμψουν τα σπήλαια που εκτείνονται για πολλά χιλιόμετρα και αποτελούνται από πολλά σπήλαια, περάσματα και περιοχές, άλλα πλημμυρισμένα και άλλα όχι. Η Underwater Assault Force του Ταϊλανδικού Ναυτικού, η εκδοχή τους των Navy Seals με εκπαίδευση από τον αμερικανικό στρατό ηγούνται της απεγνωσμένης αναζήτησης για την ομάδα.

Έχουν εισαχθεί και εγκατασταθεί αντλίες νερού και έχουν καταφέρει να αποστραγγίσουν το νερό περίπου από το πρώτο χιλιόμετρο του σπηλαίου. Οι αξιωματούχοι δηλώνουν ότι αυτό είναι κρίσιμο για τους δύτες του Ναυτικού να μπορέσουν να φτάσουν σε βαθύτερα μη πλημμυρισμένα επίπεδα των σπηλαίων όπου η ομάδα πιστεύεται ότι είναι ακόμα ζωντανή, ωστόσο, μετά από τέσσερις ημέρες ο χρόνος τελειώνει γρήγορα. Ο λόγος που αυτό είναι κρίσιμο οφείλεται στη μηδενική ορατότητα από λάσπη και συντρίμμια, καθώς και το μέγεθος του σπηλαίου που περιορίζει τον χρόνο που οι δύτες μπορούν να βυθιστούν με ασφάλεια. Οι δύτες έχουν καταφέρει να φτάσουν σε περίπου 4 χιλιόμετρα μέχρι στιγμής και ελπίζουμε ότι θα επεκταθούν στα 5 με 6 χιλιόμετρα σήμερα. Δεν έχει υπάρξει ακόμη κανένα σημάδι της προσωπικής ομάδας, ωστόσο, έχουν βρεθεί παπούτσια, αποτυπώματα χεριών και πατημασιές που δείχνουν ξεκάθαρα ότι η ομάδα κατάφερε να μπει βαθύτερα στο συγκρότημα κατά τη διάρκεια της πλημμύρας, μένοντας μπροστά από τις βροχές.

Το σύστημα σπηλαίων Tham Luang βρίσκεται σε ένα εθνικό πάρκο και αποτελεί τουριστικό αξιοθέατο, ωστόσο, είναι κλειστό κάθε χρόνο κατά την περίοδο των βροχών από τον Μάιο έως τον Οκτώβριο. Πινακίδες και προειδοποιήσεις αναρτήθηκαν στην είσοδο όπου οι ομάδες ποδήλατα και εξοπλισμός κάθονται ακόμα, εγκαταλελειμμένες, μετά από τέσσερις ημέρες.

Οι γονείς και οι οικογένειες της ομάδας συνεχίζουν να περιμένουν έξω από το σπήλαιο, ελπίζοντας σε ένα θαύμα, προσευχόμενοι και πραγματοποιώντας αρκετές τελετουργίες που ελπίζουμε ότι θα τους προσφέρουν τύχη σύμφωνα με τη θρησκεία τους.  Οι συγγενείς τέλεσαν σήμερα πρωινή ιεροτελεστία για τρίτη συνεχόμενη μέρα στην οποία φώναζαν τους αγνοούμενους. Έπαιζαν ντραμς και γκονγκ και δύο συγγενείς κρατούσαν δίχτυα ψαρέματος ως συμβολικό τρόπο για να ψαρέψουν τα χαμένα πνεύματα από τη σπηλιά.

Ο στρατός επέτρεψε επίσης σε ξένους εθελοντές, συμπεριλαμβανομένων γνωστών spelunkers που ζουν τοπικά στο Τσιάνγκ Μάι, να βοηθήσουν καθώς έχουν εκτεταμένη εμπειρία στη χαρτογράφηση και την εξερεύνηση του σπηλαίου. Οι υπεύθυνοι του πάρκου δήλωσαν ότι δεν είναι η πρώτη φορά που άνθρωποι παγιδεύονται στο σπήλαιο κατά τη διάρκεια πλημμύρας και στο παρελθόν κατάφεραν να διαφύγουν όταν τα νερά υποχώρησαν.

Θα παρέχουμε περαιτέρω ενημέρωση αργότερα σήμερα καθώς οι ομάδες συνεχίζουν να προχωρούν πιο μέσα. Δύο φρεάτια ανακαλύφθηκαν στο βουνό από ομάδες αναζήτησης τις τελευταίες δώδεκα ώρες, ωστόσο, παρά μια σύντομη αναλαμπή ελπίδας, δεν δίνουν πλήρη πρόσβαση στο συγκρότημα. Στρατιωτικοί αξιωματούχοι εξέτασαν επίσης τη γεώτρηση στο βουνό, αλλά ο χρόνος τελειώνει γρήγορα.

 

Εγγραφείτε
Άνταμ Τζαντ
Ο κ. Adam Judd είναι ο συνιδιοκτήτης της TPN Media από τον Δεκέμβριο του 2017. Κατάγεται από την Ουάσιγκτον της Αμερικής, αλλά έχει ζήσει επίσης στο Ντάλας, τη Σαρασότα και το Πόρτσμουθ. Το υπόβαθρό του είναι στις λιανικές πωλήσεις, το ανθρώπινο δυναμικό και τη διαχείριση λειτουργιών και έχει γράψει για ειδήσεις και την Ταϊλάνδη εδώ και πολλά χρόνια. Ζει στην Πατάγια για περισσότερα από εννέα χρόνια ως κάτοικος πλήρους απασχόλησης, είναι γνωστός τοπικά και επισκέπτεται τη χώρα ως τακτικός επισκέπτης για πάνω από μια δεκαετία. Μπορείτε να βρείτε τα πλήρη στοιχεία επικοινωνίας του, συμπεριλαμβανομένων των στοιχείων επικοινωνίας του γραφείου, στη σελίδα Επικοινωνήστε μαζί μας παρακάτω. Ιστορίες στείλτε e-mail στο Editor@ThePattayanews.com Σχετικά με εμάς: https://thepattayanews.com/about-us/ Επικοινωνήστε μαζί μας: https://thepattayanews.com/contact-us/