2:00 27 Ιουνίου Ενημέρωση: Η ασταμάτητα βροχή συνεχίζει να εμποδίζει τη διάσωση της ομάδας ποδοσφαίρου νέων στο Σπήλαιο, οι αντλίες κατακλύζονται

Οι Ηνωμένες Πολιτείες στέλνουν ομάδα φώκιες του Πολεμικού Ναυτικού και εμπειρογνώμονες καταστροφών για βοήθεια, καθ' οδόν από τη Χαβάη.

Τσιάνγκ Ράι-

Οι καταρρακτώδεις βροχές συνεχίζουν να εμποδίζουν την επιχείρηση διάσωσης στο σπήλαιο Tham Luang κοντά στα σύνορα της Μιανμάρ. Οι αντλίες νερού υψηλής πίεσης και οι ηλεκτρικές γραμμές για τη λειτουργία τους εγκαταστάθηκαν με επιτυχία, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχουν καταφέρει να ανακόψουν την αύξηση των πλημμυρικών υδάτων λόγω των βροχοπτώσεων.

Ο υποστράτηγος Bancha Suriyapan, διοικητής του 37ου Κύκλου Στρατού, είπε ότι στρατιώτες που χτενίζουν την πλαγιά του λόφου πάνω από τη σπηλιά για εναλλακτικές εισόδους βρήκαν συνολικά τέσσερις φρεάτιους που μπορεί να δώσουν πρόσβαση στο συγκρότημα. Δύο από αυτούς τους άξονες είναι βουλωμένοι, αλλά οι άλλοι μπορεί να παρέχουν πρόσβαση, οι ομάδες διάσωσης και οι στρατιώτες ερευνούν επί του παρόντος τους άξονες και τη δυνατότητα να κατεβούν στο σπήλαιο μέσω αυτών.

Προς το παρόν, τα ελικόπτερα που χρησιμοποιούνται για την έρευνα της περιοχής έχουν σταματήσει λόγω των έντονων βροχοπτώσεων και της χαμηλής ορατότητας στην περιοχή. Προειδοποίησε επίσης τους χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης να μην κοινοποιούν ψευδείς ειδήσεις και τους υπενθύμισε ότι μέσω αυτών θα κυκλοφορούν επίσημες ανακοινώσεις. (Δες παρακάτω)

Οι Thai Navy Seals συνεχίζουν να ενημερώνουν τακτικά για την επιχείρηση στο Facebook τους, που βρίσκεται στη διεύθυνση https://web.facebook.com/ThaiSEAL/. 

Η Διοίκηση του Ειρηνικού των Ηνωμένων Πολιτειών σε συνεργασία με τον στρατό της Ταϊλάνδης στέλνουν μια ομάδα από το αμερικανικό Navy Seals και ειδικούς σε θέματα καταστροφών για να βοηθήσουν στη διάσωση. Αυτήν τη στιγμή βρίσκονται καθ' οδόν από τη Χαβάη και αναμένεται να φτάσουν αργά το βράδυ.

Ο υπουργός Εσωτερικών, Anupong Paochinda, ο οποίος είναι παρών μαζί με τον υπουργό Τουρισμού και τον αρχηγό του Στρατού στην είσοδο του σπηλαίου, δήλωσε ότι η επιχείρηση διάσωσης συνεχίζεται παρά την αδιάκοπη βροχή και την άνοδο των πλημμυρών. Οι δύτες έχουν εισέλθει εκ νέου στα σπήλαια για να συνεχίσουν την έρευνά τους από το πρωί της Τετάρτης. Ο Anupong δήλωσε επίσης ότι εξακολουθούν να πιστεύουν ακράδαντα ότι η ομάδα είναι ζωντανή με βάση τα στοιχεία που βρέθηκαν, το γεγονός ότι είναι πολύ σε φόρμα και το γεγονός όπως αποκαλύφθηκε από μέλη της ομάδας που δεν ήταν παρόντα στο ταξίδι και μέλη της οικογένειας ότι έχουν πεζοπορήσει στο σπήλαιο στο παρελθόν αρκετές φορές και πολλά μέλη ήταν πολύ εξοικειωμένα με το σπήλαιο και τη διάταξη του.

Τα μέλη της οικογένειας, παρά την ασταμάτητη βροχόπτωση, συνεχίζουν να κατασκηνώνουν μπροστά στη σπηλιά προσευχόμενοι και ελπίζοντας για ένα θαύμα.

 

Εγγραφείτε
ΠΗΓΉThai Navy Seal Facebook, Bangkok Post, Reuters,
Άνταμ Τζαντ
Ο κ. Adam Judd είναι ο συνιδιοκτήτης της TPN Media από τον Δεκέμβριο του 2017. Κατάγεται από την Ουάσιγκτον της Αμερικής, αλλά έχει ζήσει επίσης στο Ντάλας, τη Σαρασότα και το Πόρτσμουθ. Το υπόβαθρό του είναι στις λιανικές πωλήσεις, το ανθρώπινο δυναμικό και τη διαχείριση λειτουργιών και έχει γράψει για ειδήσεις και την Ταϊλάνδη εδώ και πολλά χρόνια. Ζει στην Πατάγια για περισσότερα από εννέα χρόνια ως κάτοικος πλήρους απασχόλησης, είναι γνωστός τοπικά και επισκέπτεται τη χώρα ως τακτικός επισκέπτης για πάνω από μια δεκαετία. Μπορείτε να βρείτε τα πλήρη στοιχεία επικοινωνίας του, συμπεριλαμβανομένων των στοιχείων επικοινωνίας του γραφείου, στη σελίδα Επικοινωνήστε μαζί μας παρακάτω. Ιστορίες στείλτε e-mail στο Editor@ThePattayanews.com Σχετικά με εμάς: https://thepattayanews.com/about-us/ Επικοινωνήστε μαζί μας: https://thepattayanews.com/contact-us/