Ενημέρωση 10 μ.μ.: Η ομάδα ποδοσφαίρου εξακολουθεί να είναι παγιδευμένη σε πλημμυρισμένη σπηλιά, η έρευνα διακόπτεται λόγω ανόδου των νερών, πιστεύεται ότι είναι ακόμα ζωντανή

Τσιάνγκ Ράι-

Ενημέρωση από τις 10:20 τη Δευτέρα 25 Ιουνίου.

Παρά κάποιες πρώτες αναφορές, η ποδοσφαιρική ομάδα παγιδευμένη σε ένα σύστημα σπηλαίων κοντά στα σύνορα της Μιανμάρ στο Τσιάνγκ Ράι δεν έχει ακόμη διασωθεί.

Πριν από περίπου μία ώρα, περίπου στις 9:00 μ.μ. ώρα Ταϊλάνδης, οι αξιωματούχοι έκαναν έκκληση να αποσυρθούν προσωρινά αφού κολύμπησαν έως και 7 χιλιόμετρα μέσα στο πλημμυρισμένο συγκρότημα σπηλαίων λόγω βροχής και ανόδου των υδάτων και περιορισμένης ορατότητας. Τα μέλη της οικογένειας και η αυξανόμενη παρουσία του κοινού και των μέσων ενημέρωσης παραμένουν κατασκηνωμένα έξω από την είσοδο του σπηλαίου ελπίζοντας για θετικά νέα.

Η επίλεκτη μονάδα καταδύσεων Navy Seal του Βασιλικού Ναυτικού της Ταϊλάνδης, που βρίσκεται στο Chon Buri κοντά στην Πατάγια και έχει εκπαιδευτεί από το US Navy Seals κατά τη διάρκεια της Cobra Gold ετησίως, είναι η κύρια ομάδα επιχείρησης διάσωσης σε αυτό το σημείο και κλήθηκε νωρίτερα τη Δευτέρα, αφού οι αρχές στο Ο Τσιάνγκ Ράι δεν μπόρεσε να μπει στη σπηλιά με δικούς του πόρους.

Τα αγόρια, ηλικίας 11-15 ετών, πιστεύεται ότι μπήκαν στη σπηλιά Tham Luang Nang Non στην επαρχία Chiang Rai με τον 25χρονο προπονητή τους αργά το απόγευμα του Σαββάτου. Μια μητέρα ανέφερε ότι ο γιος της δεν επέστρεψε από την προπόνηση ποδοσφαίρου εκείνη την ημέρα, προκαλώντας την έρευνα. Μαζί τους ήταν και ο προπονητής τους, 25 ετών. Συνολικά 12 μαθητές πιστεύεται ότι έχουν εγκλωβιστεί.

Ο καπετάνιος Anant Surawan, επικεφαλής της μονάδας υποβρύχιας επίθεσης κατεδάφισης, είπε ότι το σκοτάδι και η στάθμη του νερού ενέχουν κινδύνους για την επιχείρηση. Όλοι έλαβαν εντολή να επιστρέψουν για να χαρτογραφήσουν τις επόμενες κινήσεις, πρόσθεσε. Οι ντόπιοι και οι δασοφύλακες είπαν ότι κατακόρυφα φρεάτια παρείχαν επίσης είσοδο στο συγκρότημα και ότι υπήρχαν άλλες απομακρυσμένες και δύσκολες είσοδοι, αλλά θα εξεταστούν από τις ομάδες για ένα σημείο εισόδου.

Η ομάδα του Πολεμικού Ναυτικού δηλώνει ότι με βάση στοιχεία που βρήκαν, συμπεριλαμβανομένων σακιδίων πλάτης και αντικειμένων που είχαν εγκαταλειφθεί σε πλημμυρισμένα σπήλαια, οι μαθητές συνέχισαν να κατευθύνονται βαθύτερα στο συγκρότημα των σπηλαίων και πιστεύουν ακράδαντα ότι είναι ακόμα ζωντανοί και κατευθύνονται σε μια περιοχή που δεν μπορεί να πλημμυρίσει λόγω επίπεδο σπηλαίου σύμφωνα με δασοφύλακες, αλλά είναι περίπου 8 χλμ και είναι πολύ δύσκολο να προσεγγιστεί. Έχουν στείλει προμήθειες σε αδιάβροχες συσκευασίες με γλυκό νερό και τρόφιμα μέσω του συγκροτήματος του σπηλαίου ελπίζοντας ότι θα φτάσουν στο προβλεπόμενο ξηρό τμήμα καθώς το ρεύμα μεταφέρεται σε αυτό το τμήμα.

Εμείς εδώ στο The Pattaya News ελπίζουμε για θετικά νέα.

 

 

 

 

 

Εγγραφείτε
Άνταμ Τζαντ
Ο κ. Adam Judd είναι ο συνιδιοκτήτης της TPN Media από τον Δεκέμβριο του 2017. Κατάγεται από την Ουάσιγκτον της Αμερικής, αλλά έχει ζήσει επίσης στο Ντάλας, τη Σαρασότα και το Πόρτσμουθ. Το υπόβαθρό του είναι στις λιανικές πωλήσεις, το ανθρώπινο δυναμικό και τη διαχείριση λειτουργιών και έχει γράψει για ειδήσεις και την Ταϊλάνδη εδώ και πολλά χρόνια. Ζει στην Πατάγια για περισσότερα από εννέα χρόνια ως κάτοικος πλήρους απασχόλησης, είναι γνωστός τοπικά και επισκέπτεται τη χώρα ως τακτικός επισκέπτης για πάνω από μια δεκαετία. Μπορείτε να βρείτε τα πλήρη στοιχεία επικοινωνίας του, συμπεριλαμβανομένων των στοιχείων επικοινωνίας του γραφείου, στη σελίδα Επικοινωνήστε μαζί μας παρακάτω. Ιστορίες στείλτε e-mail στο Editor@ThePattayanews.com Σχετικά με εμάς: https://thepattayanews.com/about-us/ Επικοινωνήστε μαζί μας: https://thepattayanews.com/contact-us/