Η Ταϊλάνδη συνεχίζει τη θανατική ποινή, ο 1ος κρατούμενος σε σχεδόν δέκα χρόνια που εκτελέστηκε αυτή την εβδομάδα

Ταϊλάνδη-

Οι αρχές της Ταϊλάνδης εκτέλεσαν έναν 26χρονο με θανατηφόρα ένεση στις 18 Ιουνίου 2018, την πρώτη εκτέλεση στη χώρα από τον Αύγουστο του 2009.

Το Τμήμα Διορθώσεων δήλωσε ότι η εκτέλεση του Theerasak Longji, ο οποίος κρίθηκε ένοχος για επιβαρυμένη δολοφονία πριν από έξι χρόνια, αντανακλά την άποψη της Ταϊλάνδης ότι «εστιάζει στην προστασία της κοινωνίας και όχι στα δικαιώματα και τις ελευθερίες των αδίκων» και στέλνει ένα προειδοποιητικό μήνυμα ότι τα σοβαρά εγκλήματα θα τιμωρηθεί αυστηρά. Η απόφαση αναιρεί ένα de facto μορατόριουμ για τις εκτελέσεις που είχε υιοθετήσει η Ταϊλάνδη τα τελευταία εννέα χρόνια και είχε ενσωματωθεί στο εθνικό σχέδιο δράσης για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Οι οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων σε όλο τον κόσμο φώναξαν απαράδεκτα και εξέφρασαν τις αντιρρήσεις τους για την επανέναρξη της θανατικής ποινής στην Ταϊλάνδη.

Σύμφωνα με το Τμήμα Διορθώσεων, από τον Απρίλιο, υπήρχαν 517 κρατούμενοι (415 άνδρες και 102 γυναίκες) σε θάνατο στην Ταϊλάνδη. Οι περισσότεροι καταδικάστηκαν για αδικήματα που σχετίζονται με ναρκωτικά. Η μοίρα πολλών από αυτούς τους ανθρώπους, που έχουν ζητήσει τη μετατροπή της ποινής τους, βρίσκεται πλέον σε κίνδυνο.

Η Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών καλεί συνεχώς τις χώρες να καθιερώσουν ένα μορατόριουμ στη θανατική ποινή, να περιορίσουν προοδευτικά την πρακτική και να μειώσουν τα αδικήματα για τα οποία μπορεί να επιβληθεί – όλα αυτά με σκοπό την τελική κατάργησή της.

Η Ταϊλάνδη, ωστόσο, φαίνεται ότι είναι πρόθυμη να προχωρήσει με την εκτέλεση εγκληματιών με μεγάλα αδικήματα αυτή τη στιγμή.

Εγγραφείτε
Άνταμ Τζαντ
Ο κ. Adam Judd είναι ο συνιδιοκτήτης της TPN Media από τον Δεκέμβριο του 2017. Κατάγεται από την Ουάσιγκτον της Αμερικής, αλλά έχει ζήσει επίσης στο Ντάλας, τη Σαρασότα και το Πόρτσμουθ. Το υπόβαθρό του είναι στις λιανικές πωλήσεις, το ανθρώπινο δυναμικό και τη διαχείριση λειτουργιών και έχει γράψει για ειδήσεις και την Ταϊλάνδη εδώ και πολλά χρόνια. Ζει στην Πατάγια για περισσότερα από εννέα χρόνια ως κάτοικος πλήρους απασχόλησης, είναι γνωστός τοπικά και επισκέπτεται τη χώρα ως τακτικός επισκέπτης για πάνω από μια δεκαετία. Μπορείτε να βρείτε τα πλήρη στοιχεία επικοινωνίας του, συμπεριλαμβανομένων των στοιχείων επικοινωνίας του γραφείου, στη σελίδα Επικοινωνήστε μαζί μας παρακάτω. Ιστορίες στείλτε e-mail στο Editor@ThePattayanews.com Σχετικά με εμάς: https://thepattayanews.com/about-us/ Επικοινωνήστε μαζί μας: https://thepattayanews.com/contact-us/