Η Ταϊλάνδη προκρίνεται στον Παγκόσμιο Τελικό του Badminton Uber Cup, ζαλίζει την Κίνα

Μπανγκόκ-

Μια αναμμένη διοργανώτρια χώρα Ταϊλάνδη σόκαρε την υπερασπιστή της πρωταθλήτριας Κίνας με 3-2 την Παρασκευή (25 Μαΐου) και μπήκε για πρώτη φορά στον τελικό του Uber Cup του μπάντμιντον.

Στον άλλο ημιτελικό, η κορυφαία Ιαπωνία συμμετείχε στον αγώνα πρωταθλήματος του Σαββάτου, νικώντας τη Νότια Κορέα με 3-1, με το ζευγάρι των διπλών Misaki Matsutomo και Ayaka Takahashi να εξασφαλίζουν τη νίκη τους για τον τίτλο.

Η Ταϊλάνδη και η Κίνα συμμετείχαν σε μια τιτάνια μάχη, στην οποία οι γηπεδούχοι πήραν τις δύο πρώτες ισοπαλίες και οι 14 φορές πρωταθλητές κέρδισαν τους διπλούς αγώνες.

Ωστόσο, επευφημούμενος από το λατρεμένο κοινό των γηπεδούχων, ο Busanan Ongbamrungphan πέρασε πέρα ​​από τον Li Xuerui, τον Ολυμπιονίκη του 2012 που επέστρεψε πρόσφατα από μια μακροχρόνια απόλυση τραυματισμών, με 21-11, 21-9 στο τρίτο single.

Ήταν η πρώτη φορά που η Κίνα απέτυχε να περάσει στον τελικό από τότε που συμμετείχε στον διαγωνισμό το 1984.

Το Νο. 2 του κόσμου Ακανέ Γιαμαγκούτσι άνοιξε την Ιαπωνία σε ένα ιπτάμενο ξεκίνημα, χάνοντας τη νίκη με 21-10, 21-13 εναντίον του Νοτιοκορεάτη Sung Ji Hyun, ενώ ο Nozomi Okuhara σημείωσε τον Lee Jang Mi με 21-9, 21-15.

Η Νότια Κορέα είχε ισοφαρίσει σε 1-1 με το πρώτο ζευγάρι των διπλών, αλλά οι Matsutomo και Takahashi πάλεψαν για τη νίκη με 21-11, 17-21, 21-14 στον καθοριστικό αγώνα.

Η ένατη στην κατάταξη Okuhara δεν έχει χάσει ακόμα στο φετινό διετές Uber cup, που διεξάγεται στο Nonthaburi στη βόρεια Μπανγκόκ.

«Οι ανώτεροι συμπαίκτες μου με ενθάρρυναν να βγάλω τον καλύτερό μου εαυτό, οπότε σκεφτόμουν μόνο να κάνω το μπάντμιντον μου», είπε στους δημοσιογράφους στη συνέχεια.

«Νομίζω ότι θα είναι μια σκληρή μάχη όποιον κι αν αντιμετωπίσω αύριο».

Η Ταϊλανδή σταρ Ratchanok Intanon πήρε το πρώτο single σε μια συναρπαστική νίκη με 15-21, 21-9, 21-14 επί της Κινέζας Chen Yufei, η οποία κατατάσσεται μία θέση πίσω της στην πέμπτη.

Με τα πλήθη να φωνάζουν «Ταϊλάνδη! Ταϊλάνδη!" χτύπησε θρύψαλα για να επιστρέψει αφού έχασε το πρώτο παιχνίδι για να κερδίσει δύο στη σειρά.

«Ήμουν λίγο ενθουσιασμένη γιατί κάθε σημείο ήταν σημαντικός, ειδικά στους τελευταίους γύρους», είπε στους δημοσιογράφους στη συνέχεια.

«Ευχαριστώ τους Ταϊλανδούς λάτρεις του αθλητισμού που έρχονται να στηρίξουν».

Η Ταϊλάνδη έχασε τα πρώτα διπλά, αλλά η Nitchaon Jindapol επέστρεψε με νύχια από το σετ για να κερδίσει τον Gao Fangjie σε ένα θρίλερ 1 ώρας και 31 λεπτών που είχε τον κόσμο στα πόδια του.

Η νίκη της επιστροφής για το φαβορί των γηπεδούχων πυροδοτήθηκε από μια αξιοσημείωτη σέσουλα από το παρκέ, όταν ήταν 13-11 κάτω στο δεύτερο σετ.

Αλλά οι Huang Yaqiong και Tang Jinhua έδωσαν στην Κίνα μια σανίδα σωτηρίας ερχόμενοι από πίσω για να πετύχουν το δεύτερο διπλό έναντι των Puttita Supajirakul και Sapsiree Taerattanachai σε 1 ώρα και 38 λεπτά.

Το τουρνουά διεξάγεται παράλληλα με το Thomas Cup ανδρών, του οποίου οι ημιτελικοί διεξάγονται την Παρασκευή το βράδυ, με την Κίνα, την Ιαπωνία, την Ινδονησία και τη Δανία να ελπίζουν να προχωρήσουν.

Η Δανία επιστρέφει πρωταθλήτρια, αλλά η Κίνα έχει συμμετάσχει σε ένα all-star καστ παικτών, καθώς επιδιώκει να ανακτήσει έναν τίτλο που έχασε στην έδρα της πριν από δύο χρόνια.

Ο Ολυμπιονίκης Chen Long συνοδεύεται από τον φετινό πρωταθλητή όλης της Αγγλίας Shi Yuqui – και τον παίκτη που κατέκτησε στον τελικό, Lin Dan.

Η Ταϊλάνδη θα παίξει σήμερα στον τελικό με την Ιαπωνία στην πρώτη της εμφάνιση στο Παγκόσμιο Κύπελλο Μπάντμιντον και το πνεύμα της Ταϊλάνδης θα είναι μαζί της.

Εγγραφείτε
Άνταμ Τζαντ
Ο κ. Adam Judd είναι ο συνιδιοκτήτης της TPN Media από τον Δεκέμβριο του 2017. Κατάγεται από την Ουάσιγκτον της Αμερικής, αλλά έχει ζήσει επίσης στο Ντάλας, τη Σαρασότα και το Πόρτσμουθ. Το υπόβαθρό του είναι στις λιανικές πωλήσεις, το ανθρώπινο δυναμικό και τη διαχείριση λειτουργιών και έχει γράψει για ειδήσεις και την Ταϊλάνδη εδώ και πολλά χρόνια. Ζει στην Πατάγια για περισσότερα από εννέα χρόνια ως κάτοικος πλήρους απασχόλησης, είναι γνωστός τοπικά και επισκέπτεται τη χώρα ως τακτικός επισκέπτης για πάνω από μια δεκαετία. Μπορείτε να βρείτε τα πλήρη στοιχεία επικοινωνίας του, συμπεριλαμβανομένων των στοιχείων επικοινωνίας του γραφείου, στη σελίδα Επικοινωνήστε μαζί μας παρακάτω. Ιστορίες στείλτε e-mail στο Editor@ThePattayanews.com Σχετικά με εμάς: https://thepattayanews.com/about-us/ Επικοινωνήστε μαζί μας: https://thepattayanews.com/contact-us/