Οι αφίξεις τουριστών της Ταϊλάνδης υψηλότερες των τελευταίων 3 ετών για το πρώτο τρίμηνο του έτους, αυξήθηκαν περίπου κατά 14%

Ταϊλάνδη (Credit The Phuket News)

Είναι η ισχυρότερη ανάπτυξη για τον Ιανουάριο έως τον Απρίλιο από το 2015, όταν οι αφίξεις αυξήθηκαν κατά 23.21%. Για το ίδιο τετράμηνο του 2017 οι αφίξεις αυξήθηκαν 3.35%.

Τον Απρίλιο, ο αριθμός των επισκεπτών έφτασε τους 3,092,725. αυξήθηκε κατά 9.38% σε ετήσια βάση, δήλωσε ο Μόνιμος Γραμματέας του Υπουργείου Τουρισμού και Αθλητισμού, Πονγκπάνου Σβεταρούντρα, σε συνάντηση αξιολόγησης του τουρισμού την Τρίτη (15 Μαΐου). Το Songkran αναφέρεται ως κύριος λόγος για την άνοδο.

Η έντονη απήχηση της Ταϊλάνδης στις αγορές της Ανατολικής Ασίας συνεχίστηκε τον Απρίλιο με 2,149,095 αφίξεις (+14.46%) από ελαφρώς περισσότερα από 3 εκατομμύρια συνολικά για τον μήνα. Οι ευρωπαϊκές αγορές σημείωσαν 508,000 επισκέψεις αυξημένες κατά 0.99%. Η Νότια Ασία, οι άλλες αξιοσημείωτες περιοχές, προσέφεραν 153,000 επισκέψεις, αυξημένες κατά 12.6%.

Οι αγορές εφοδιασμού των 10 κορυφαίων χωρών τον Απρίλιο παρέμειναν ίδιες με τους προηγούμενους μήνες: Κίνα. Μαλαισία; Λάος; Ρωσία; Ινδία; Ιαπωνία; Κορέα; Βιετνάμ; τις Ηνωμένες Πολιτείες και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Η Κίνα βρέθηκε στην κορυφή της λίστας με 987,000 επισκέψεις μόνο τον Απρίλιο, αυξημένη κατά 31.9%. Οι επικριτές του μαζικού τουρισμού που προειδοποιούν ότι η Ταϊλάνδη αντιμετωπίζει μια απειλή «υπερτουρισμού» λένε ότι η χώρα πρέπει να περιορίσει τις προσφορές στις αγορές πακέτων περιηγήσεων της Κίνας σε χαμηλές τιμές.

Τα τελευταία στοιχεία για τον Απρίλιο έδειξαν ότι η Ρωσία επιστρέφει με 126,000 επισκέψεις, που αντιπροσωπεύουν μια αξιοσημείωτη ανάπτυξη 18.54%.

Η Ινδία με 121,000 επισκέψεις αναπτύχθηκε κατά 12.94% και το Βιετνάμ, πλέον η κορυφαία αγορά των 10 χωρών για την Ταϊλάνδη, παρέδωσε 89,000 αυξάνοντας κατά 14.05%.

Υπήρχαν δύο αρνητικοί ερμηνευτές. Παραδόξως, η Νότια Κορέα με 116,000 επισκέψεις μειώθηκε οριακά κατά 0.47%, αλλά η μείωση κατά 12.84% των επισκέψεων στο Ηνωμένο Βασίλειο στις 87,000 θα πρέπει να χτυπήσει τον κώδωνα του κινδύνου.

Οι κορυφαίοι τουριστικοί επισκέπτες της Ταϊλάνδης συνεχίζουν επί του παρόντος να είναι από την Κίνα, τη Ρωσία, την Ινδία και, κάπως εκπληκτικά για κάποιους, τις Ηνωμένες Πολιτείες. Οι Άγγλοι επισκέπτες έχουν μειωθεί σημαντικά.

 

Εικόνα μετά το περιεχόμενο της ανάρτησης
ΠΗΓΉΤα νέα του Πουκέτ
Ο κ. Adam Judd είναι ο συνιδιοκτήτης της TPN Media από τον Δεκέμβριο του 2017. Κατάγεται από την Ουάσιγκτον της Αμερικής, αλλά έχει ζήσει επίσης στο Ντάλας, τη Σαρασότα και το Πόρτσμουθ. Το υπόβαθρό του είναι στις λιανικές πωλήσεις, το ανθρώπινο δυναμικό και τη διαχείριση λειτουργιών και έχει γράψει για ειδήσεις και την Ταϊλάνδη εδώ και πολλά χρόνια. Ζει στην Πατάγια για περισσότερα από εννέα χρόνια ως κάτοικος πλήρους απασχόλησης, είναι γνωστός τοπικά και επισκέπτεται τη χώρα ως τακτικός επισκέπτης για πάνω από μια δεκαετία. Μπορείτε να βρείτε τα πλήρη στοιχεία επικοινωνίας του, συμπεριλαμβανομένων των στοιχείων επικοινωνίας του γραφείου, στη σελίδα Επικοινωνήστε μαζί μας παρακάτω. Ιστορίες στείλτε e-mail στο Editor@ThePattayanews.com Σχετικά με εμάς: https://thepattayanews.com/about-us/ Επικοινωνήστε μαζί μας: https://thepattayanews.com/contact-us/