Βέλγος υπήκοος συνελήφθη για παραμονή ενός έτους, απόπειρα εκβίασης 1.5 εκατομμυρίου μπατ

Ένας Βέλγος, ο οποίος σύμφωνα με την αστυνομία είναι μέλος μιας συμμορίας ξένης μαφίας στην Πατάγια, συνελήφθη με την κατηγορία του εκβιασμού, της απάτης και της παραμονής της βίζας.

Ο αρχηγός της τουριστικής αστυνομίας Surachet Hakpan ανακοίνωσε την Πέμπτη τον συλληφθεί ως Gaetan Sergel Rsdoutey σε ένα ακίνητο στην περιοχή Bang Lamung που ανήκει στον συνεργάτη του κ. Thongsai Hensail, ο οποίος επίσης συνελήφθη.

Οι συλλήψεις έγιναν αφού ένας άλλος Βέλγος, του οποίου το όνομα δεν έχει αποκαλυφθεί, κατήγγειλε στην αστυνομία ότι το ζευγάρι είχε προσπαθήσει να του αποσπάσει 1.5 εκατομμύριο μπατ. Όταν το θύμα αρνήθηκε να παραδώσει τα χρήματα, ξυλοκοπήθηκε, είπε ο στρατάρχης Σουράτσετ.

Οι ύποπτοι, μαζί με δύο άλλους αλλοδαπούς που εξακολουθούν να βρίσκονται σε φυγή και πιστεύεται ότι προσπαθούσαν να φύγουν από τη χώρα, ισχυρίστηκαν ότι ήταν κτηματομεσίτες που εργάζονταν στην Πατάγια. Ωστόσο, μια έρευνα διαπίστωσε ότι δεν ήταν και πουλούσαν και εκβίαζαν πλαστά περιουσιακά στοιχεία για χρήματα και εάν τα θύματα προσπαθούσαν να παραπονεθούν ή να ενημερώσουν το νόμο, θα ξυλοκόπησαν τα θύματα που είχαν εκβιαστεί και εξαπατηθούν και θα απειλούσαν αυτούς και τις οικογένειές τους.

Η αστυνομία λέει ότι γνωρίζει τουλάχιστον άλλα τρία ή τέσσερα θύματα της συμμορίας και ζητά από οποιονδήποτε άλλο εξαπατηθεί να εμφανιστεί.

Ο Pol Maj-Gen Surachet είπε ότι ο Gaetan ήρθε στην Ταϊλάνδη ως τουρίστας και παντρεύτηκε μια Ταϊλανδέζα, αλλά είχε παρατήσει την άδειά του να μείνει σχεδόν ένα χρόνο.

Η αστυνομία είπε ότι ο γάμος του Γκαετάν, ή τουλάχιστον η τεκμηρίωση, κανονίστηκε από έναν πράκτορα που είναι ύποπτος ότι βοήθησε στην καταγραφή περισσότερων από 300 παρόμοιων «γάμων» μεταξύ γυναικών από την Ταϊλάνδη και αλλοδαπών. Πιστεύεται ότι δεν παντρεύτηκαν ποτέ ούτε καν γνωρίστηκαν και η αρχική πρόθεση ήταν να αποκτήσουν βίζα γάμου. Δεν είναι σαφές γιατί ο Gaetan δεν μπόρεσε να λάβει τη βίζα γάμου και παρέμεινε για ένα χρόνο.

Ο Pol Maj-Gen Surachet είπε ότι πλησιάζουν τον πράκτορα, ο οποίος υποπτεύεται ότι βοήθησε ξένους εγκληματίες να παραμείνουν στην Ταϊλάνδη. Ελπίζουν, με τον εντοπισμό αυτού του πράκτορα, να μπορούν να ταυτοποιήσουν έως και 300 άλλους αλλοδαπούς που ζουν με βίζα γάμου, αλλά δεν είναι στην πραγματικότητα παντρεμένοι.

Ο Pol Maj-Gen Surachet πρόσθεσε ότι οι συλλήψεις αποτελούν μέρος των συνεχιζόμενων προσπαθειών των αρχών επιβολής του νόμου για την εξάλειψη των ξένων συμμοριών τύπου μαφίας από την Ταϊλάνδη.

Εγγραφείτε
Άνταμ Τζαντ
Ο κ. Adam Judd είναι ο συνιδιοκτήτης της TPN Media από τον Δεκέμβριο του 2017. Κατάγεται από την Ουάσιγκτον της Αμερικής, αλλά έχει ζήσει επίσης στο Ντάλας, τη Σαρασότα και το Πόρτσμουθ. Το υπόβαθρό του είναι στις λιανικές πωλήσεις, το ανθρώπινο δυναμικό και τη διαχείριση λειτουργιών και έχει γράψει για ειδήσεις και την Ταϊλάνδη εδώ και πολλά χρόνια. Ζει στην Πατάγια για περισσότερα από εννέα χρόνια ως κάτοικος πλήρους απασχόλησης, είναι γνωστός τοπικά και επισκέπτεται τη χώρα ως τακτικός επισκέπτης για πάνω από μια δεκαετία. Μπορείτε να βρείτε τα πλήρη στοιχεία επικοινωνίας του, συμπεριλαμβανομένων των στοιχείων επικοινωνίας του γραφείου, στη σελίδα Επικοινωνήστε μαζί μας παρακάτω. Ιστορίες στείλτε e-mail στο Editor@ThePattayanews.com Σχετικά με εμάς: https://thepattayanews.com/about-us/ Επικοινωνήστε μαζί μας: https://thepattayanews.com/contact-us/