Δικαστήριο της Ταϊλάνδης καταδικάζει την AirBnB κατά του νόμου στην Ταϊλάνδη για ημερήσιες και εβδομαδιαίες ενοικιάσεις, Απαγορευμένη!

Χούα Χιν-

Ένα δικαστήριο στην Ταϊλάνδη έκρινε ότι το AirBnB είναι αντίθετο με τη νομοθεσία της Ταϊλάνδης και στην πραγματικότητα απαγόρευσε με σοβαρά πρόστιμα και πιθανή φυλάκιση για όποιον προσφέρει δωμάτια για ημερήσια και εβδομαδιαία ενοικίαση καθώς και για πιθανούς ενοικιαστές. Οι μηνιαίες μισθώσεις και οι μακροχρόνιες μισθώσεις κρίθηκαν νόμιμες.

Στάλθηκε επιστολή στο συγκρότημα συγκυριαρχίας Wan Vayla στο Khao Tao από την τοπική αρχή που περιγράφει την απόφαση του δικαστηρίου σε δύο από τις τρεις περιπτώσεις όπου οι συγκυριαρχίες εκμισθώθηκαν για λιγότερο από ένα μήνα.

Σε μία περίπτωση πρέπει να καταβληθεί πρόστιμο 5,000 μπατ και 500 μπατ ανά είκοσι ημέρες.

Στη δεύτερη περίπτωση πρέπει επίσης να καταβληθεί πρόστιμο 5,000 μπατ με επιπλέον πρόστιμα 100 μπατ για περίοδο 81 ημερών.

Τοπικοί και κυβερνητικοί αξιωματούχοι εξέτασαν το θέμα τον Δεκέμβριο του περασμένου έτους και προσέφυγαν στα δικαστήρια. Η απόφαση θα μπορούσε ουσιαστικά να είναι η αρχή του τέλους για εταιρείες όπως η AirBnB στην Ταϊλάνδη που έχουν δηλώσει με συνέπεια ότι αυτό που προσφέρουν στο βασίλειο είναι νόμιμο.
Σημειώνεται ότι η εταιρεία έχει πραγματοποιήσει εκπαίδευση και σεμινάρια σε τακτική βάση στην Ταϊλάνδη και υπάρχουν χιλιάδες άτομα που προσφέρουν τα δωμάτιά τους προς ενοικίαση σε όλη τη χώρα.

Η AirBnB προωθεί ενεργά την επιχείρησή της στην Ταϊλάνδη και οι συνέπειες από την απόφαση μπορεί να είναι τεράστιες για την εταιρεία, τους ενοικιαστές και τους καταναλωτές.

Το δικαστήριο έκρινε ότι οι άνθρωποι που νοικιάζουν τα δωμάτιά τους σε καθημερινή και εβδομαδιαία βάση παραβαίνουν τους κανονισμούς που περιβάλλουν τα ξενοδοχεία. Με τη σειρά του προκαλεί προβλήματα σε ξενοδοχεία με νόμιμη άδεια. Πρόσφατα, οι αρχές της Ταϊλάνδης καταπολεμούν τα ξενοδοχεία χωρίς άδεια στην Πατάγια και σε άλλες περιοχές και αυτή η ενέργεια αποτελεί μέρος της καταστολής. Οι ιδιοκτήτες διαμερισμάτων σε μέρη όπως η Βάση παραπονιούνται για μεγάλο χρονικό διάστημα ότι η AirBnB προκαλεί σοβαρή αναστάτωση στη διαβίωσή τους και στις μισθώσεις τους.

Η AirBnB δεν έχει απαντήσει σε σχόλιο αυτή τη στιγμή, αν και οι αρχές της Ταϊλάνδης δήλωσαν ότι θα ληφθούν άμεσα μέτρα με βάση την απόφαση του δικαστηρίου.

Εγγραφείτε
ΠΗΓΉΧούα Χιν
Άνταμ Τζαντ
Ο κ. Adam Judd είναι ο συνιδιοκτήτης της TPN Media από τον Δεκέμβριο του 2017. Κατάγεται από την Ουάσιγκτον της Αμερικής, αλλά έχει ζήσει επίσης στο Ντάλας, τη Σαρασότα και το Πόρτσμουθ. Το υπόβαθρό του είναι στις λιανικές πωλήσεις, το ανθρώπινο δυναμικό και τη διαχείριση λειτουργιών και έχει γράψει για ειδήσεις και την Ταϊλάνδη εδώ και πολλά χρόνια. Ζει στην Πατάγια για περισσότερα από εννέα χρόνια ως κάτοικος πλήρους απασχόλησης, είναι γνωστός τοπικά και επισκέπτεται τη χώρα ως τακτικός επισκέπτης για πάνω από μια δεκαετία. Μπορείτε να βρείτε τα πλήρη στοιχεία επικοινωνίας του, συμπεριλαμβανομένων των στοιχείων επικοινωνίας του γραφείου, στη σελίδα Επικοινωνήστε μαζί μας παρακάτω. Ιστορίες στείλτε e-mail στο Editor@ThePattayanews.com Σχετικά με εμάς: https://thepattayanews.com/about-us/ Επικοινωνήστε μαζί μας: https://thepattayanews.com/contact-us/