Η Ταϊλάνδη ετοιμάζεται να συζητήσει για την ιατρική μαριχουάνα

Ένα σχέδιο κώδικα ναρκωτικών που συντάχθηκε από το Γραφείο του Συμβουλίου Ελέγχου Ναρκωτικών (ONCB), το οποίο θα επιτρέπει την ιατρική έρευνα σχετικά με τις επιπτώσεις της κάνναβης στον άνθρωπο θα τεθεί ενώπιον του Υπουργικού Συμβουλίου την επόμενη εβδομάδα.

Ο Sophon Mekthon, πρόεδρος της επιτροπής του Κυβερνητικού Φαρμακευτικού Οργανισμού (GPO), δήλωσε χθες (10 Μαΐου) ότι εάν το σχέδιο κώδικα εγκριθεί από το Υπουργικό Συμβούλιο, θα διαβιβαστεί στην Εθνική Νομοθετική Συνέλευση (NLA) για συζήτηση.

Εάν το σχέδιο εγκριθεί από τον NLA, ο νόμος θα τεθεί σε ισχύ εντός 180 ημερών από τη δημοσίευσή του στο Βασιλική Εφημερίδα.

Σύμφωνα με τον νόμο περί ναρκωτικών, η φύτευση και η εξαγωγή ουσιών από τη μαριχουάνα επιτρέπεται μόνο για ιατρικούς σκοπούς.

Ωστόσο, δεν επεκτείνεται στην ιατρική έρευνα που αφορά ανθρώπους.

Ο Δρ Sophon μίλησε μετά από μια συνάντηση χθες (10 Μαΐου) με μια επιτροπή που εξετάζει την ιατρική χρήση της μαριχουάνας.

Η συνάντηση, υπό την προεδρία του υπουργού Δημόσιας Υγείας Piyasakol Sakolsatayadorn, κάλυψε ένα ευρύ φάσμα θεμάτων που σχετίζονται με την κάνναβη, όπως η καλλιέργεια, η βελτίωση των ποικιλιών κάνναβης, η ιατρική έρευνα και η ρύθμιση του ναρκωτικού φυτού. Ο Δρ Sophon είπε ότι θα συσταθεί μια επιτροπή για την επίβλεψη κάθε θέματος.

Η πρώτη επιτροπή, με επικεφαλής τον GPO, θα επιβλέπει την καλλιέργεια κάνναβης και τον τρόπο βελτίωσής της. Η GPO θα συνεργαστεί επίσης στενά με καθηγητές και ειδικούς του Πανεπιστημίου Kasetsart.

Η δεύτερη επιτροπή θα επικεντρωθεί στην εξόρυξη ακινήτων από το εργοστάσιο για ιατρική χρήση. Αυτή η ομάδα θα ηγείται επίσης από το GPO με την υποστήριξη του Εθνικού Οργανισμού Ανάπτυξης Επιστήμης και Τεχνολογίας, του Τμήματος Ιατρικών Επιστημών (DMS) και καθηγητών από τις σχολές φαρμακευτικής στα Πανεπιστήμια Mahidol και Rangsit.

Το DMS και το Τμήμα Παραδοσιακών και Εναλλακτικών Φαρμάκων της Ταϊλάνδης θα επιβλέπουν την τρίτη επιτροπή που θα εξετάσει τους ιατρικούς σκοπούς του φυτού τόσο στα συμβατικά όσο και στα παραδοσιακά φάρμακα.

Αυτό το πάνελ θα υποστηριχθεί από το Τμήμα Ψυχικής Υγείας και το Επιστημονικό Κέντρο Υγείας του Νοσοκομείου King Chulalongkorn Memorial Emerging Infectious Disease Health Centre.

Η τελευταία επιτροπή θα επιβλέπει μέτρα για τη ρύθμιση της έρευνας και της χρήσης της κάνναβης για ιατρικούς σκοπούς, υπό την επίβλεψη της Υπηρεσίας Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA), η οποία θα συνεργάζεται στενά με την ONCB.

Επιπλέον, ο FDA υποχρεούται επίσης να ρυθμίζει τα προϊόντα που προέρχονται από το φυτό. Η GPO έχει επίσης εξετάσει το ενδεχόμενο να μετατρέψει το κτήριο της στην οδό Rama VI σε κέντρο έρευνας κάνναβης.

Εγγραφείτε
ΠΗΓΉPhuket News, Pattaya One
Άνταμ Τζαντ
Ο κ. Adam Judd είναι ο συνιδιοκτήτης της TPN Media από τον Δεκέμβριο του 2017. Κατάγεται από την Ουάσιγκτον της Αμερικής, αλλά έχει ζήσει επίσης στο Ντάλας, τη Σαρασότα και το Πόρτσμουθ. Το υπόβαθρό του είναι στις λιανικές πωλήσεις, το ανθρώπινο δυναμικό και τη διαχείριση λειτουργιών και έχει γράψει για ειδήσεις και την Ταϊλάνδη εδώ και πολλά χρόνια. Ζει στην Πατάγια για περισσότερα από εννέα χρόνια ως κάτοικος πλήρους απασχόλησης, είναι γνωστός τοπικά και επισκέπτεται τη χώρα ως τακτικός επισκέπτης για πάνω από μια δεκαετία. Μπορείτε να βρείτε τα πλήρη στοιχεία επικοινωνίας του, συμπεριλαμβανομένων των στοιχείων επικοινωνίας του γραφείου, στη σελίδα Επικοινωνήστε μαζί μας παρακάτω. Ιστορίες στείλτε e-mail στο Editor@ThePattayanews.com Σχετικά με εμάς: https://thepattayanews.com/about-us/ Επικοινωνήστε μαζί μας: https://thepattayanews.com/contact-us/