Ταϊλάνδη να επιτρέψει νόμιμα την κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων Crypto Currency

Ταϊλάνδη-

 

ΜΠΑΝΓΚΟΚ — Ένας κυβερνητικός αξιωματούχος δήλωσε την Τετάρτη ότι θέλει να επιτρέψει στις αρχές επιβολής του νόμου να κατάσχουν το κρυπτονόμισμα όσων εμπλέκονται σε σοβαρά εγκλήματα.

Λόγω νομικού κενού, η αστυνομία δεν μπορεί να κατασχέσει κρυπτονομίσματα από ύποπτους ή καταδικασμένους εγκληματίες, επειδή δεν αναγνωρίζονται σύμφωνα με το νόμο όπως είναι τα κανονικά νομίσματα και περιουσιακά στοιχεία, σύμφωνα με εκπρόσωπο του οποίου η υπηρεσία είναι επιφορτισμένη με την κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων σε νομικές υποθέσεις.

«Πραγματοποιούμε συναντήσεις για να το μελετήσουμε», δήλωσε την Τετάρτη ο Rattanawadee Somboon, αναπληρωτής επικεφαλής του τμήματος νομικής εκτέλεσης. «Τώρα είναι στον αέρα. Δεν υπάρχει καμία απολύτως νομική αναγνώριση».

Ο διοικητής της αστυνομίας για τα ναρκωτικά Sommai Kongvisaisuk είπε ότι εάν οι ύποπτοι για ναρκωτικά διατηρήσουν τον πλούτο τους σε bitcoin ή άλλα κρυπτονομίσματα, η δύναμή του θα ήταν ανίσχυρη να τους καταλάβει.

«Είμαστε απλώς πράκτορες του κράτους. Δεν έχουμε δικαίωμα να αποφασίσουμε τι λένε οι νόμοι», είπε ο υποστράτηγος Sommai.

Η χρήση κρυπτονομισμάτων για εγκληματικές επιχειρήσεις έχει προσελκύσει την προσοχή των αρχών της Ταϊλάνδης, ειδικά μετά τη σύλληψη του ιδρυτή της τότε κορυφαίας αγοράς σκοτεινού ιστού στον κόσμο στην Μπανγκόκ τον Ιούλιο.

Εκείνο τον μήνα, οι ερευνητές της Ταϊλάνδης και των ΗΠΑ συνέλαβαν τον Alexander Cazes, ο οποίος διευκόλυνε το εμπόριο ναρκωτικών, πυροβόλων όπλων και απομιμήσεων προϊόντων και άλλα στο AlphaBay χρησιμοποιώντας bitcoin. Ο Cazes είχε τουλάχιστον 250 εκατομμύρια μπατ σε bitcoin όταν συνελήφθη. Η αστυνομία είπε ότι αυτοκτόνησε υπό κράτηση μια εβδομάδα αργότερα.

Ο Sommai, ο οποίος ηγήθηκε της επιχείρησης κατά του Cazes, είπε ότι η δύναμή του δεν άγγιξε τον κρυπτοπλούτο που συγκέντρωσε ο διαχειριστής του AlphaBay λόγω των νομικών περιορισμών. Η αστυνομία της Ταϊλάνδης απλώς μεταβίβασε την υπόθεση στις αμερικανικές αρχές, είπε.

«Είναι πολύ αργό. Έπρεπε να το είχαν κάνει εδώ και πολύ καιρό», είπε ο Sommai σχετικά με την προσπάθεια του Τμήματος Νομικών Εκτελεστών για τροποποίηση του νόμου.

Αλλά ακόμη και με έναν νόμο στα χέρια της, η αστυνομία δεν θα μπορούσε απλώς να κατασχέσει τα ψηφιακά μετρητά των υπόπτων χωρίς τη συγκατάθεσή τους λόγω της αποκεντρωμένης φύσης του νομίσματος, προειδοποίησε ο Jirayut Srupsrisopa, σύμβουλος σε χρηματοοικονομικές τεχνολογίες.

«Μπορείτε να τροποποιήσετε το νόμο στη θεωρία, αλλά στην πράξη, χρειάζεστε ένα ιδιωτικό κλειδί για να μεταφέρετε bitcoin από το πορτοφόλι κάποιου», είπε ο Jirayut. «Είναι ο μόνος τρόπος».

Εκ του σχεδιασμού, δεν υπάρχει κεντρική αρχή που να μπορεί να παραδώσει την πρόσβαση σε λογαριασμούς σε bitcoin ή σε δεκάδες άλλα κρυπτονομίσματα όπως το Monero ή το Ethereum. Εκεί έγκειται η ενσωματωμένη ελκυστικότητα τέτοιων νομισμάτων – ειδικά για παράνομους σκοπούς – τα οποία δεν μπορούν να στοχοποιηθούν για κατάσχεση όπως συμβαίνει με τις παραδοσιακές τραπεζικές συναλλαγές. Ο Jirayuth είπε ότι η ωμή επιβολή κωδικών πρόσβασης σε πορτοφόλια bitcoin είναι σχεδόν αδύνατη.

«Η πιθανότητα είναι τόσο μικρή. Είναι σαν να βρίσκεις ένα μόνο αρχείο σε ένα σύμπαν», είπε ο Jirayut.

Η κυβέρνηση αντιμετώπισε τα κρυπτονομίσματα με καχυποψία και προειδοποίησε το κοινό να ασχοληθεί με αυτό. Τον Φεβρουάριο, η κεντρική τράπεζα απαγόρευσε σε όλες τις εμπορικές τράπεζες να επιτρέπουν στους πελάτες τους να αγοράζουν bitcoin με τις πιστωτικές κάρτες που εξέδωσαν.

Αλλά την ίδια στιγμή, η κυβέρνηση κινείται προς τη νομοθετική ρύθμιση των συναλλαγών κρυπτογράφησης – και τη φορολογία της. Η κεντρική τράπεζα έχει επίσης εκφράσει ενδιαφέρον να φέρει την τεχνολογία blockchain στο μπλοκ της.

Εγγραφείτε
Άνταμ Τζαντ
Ο κ. Adam Judd είναι ο συνιδιοκτήτης της TPN Media από τον Δεκέμβριο του 2017. Κατάγεται από την Ουάσιγκτον της Αμερικής, αλλά έχει ζήσει επίσης στο Ντάλας, τη Σαρασότα και το Πόρτσμουθ. Το υπόβαθρό του είναι στις λιανικές πωλήσεις, το ανθρώπινο δυναμικό και τη διαχείριση λειτουργιών και έχει γράψει για ειδήσεις και την Ταϊλάνδη εδώ και πολλά χρόνια. Ζει στην Πατάγια για περισσότερα από εννέα χρόνια ως κάτοικος πλήρους απασχόλησης, είναι γνωστός τοπικά και επισκέπτεται τη χώρα ως τακτικός επισκέπτης για πάνω από μια δεκαετία. Μπορείτε να βρείτε τα πλήρη στοιχεία επικοινωνίας του, συμπεριλαμβανομένων των στοιχείων επικοινωνίας του γραφείου, στη σελίδα Επικοινωνήστε μαζί μας παρακάτω. Ιστορίες στείλτε e-mail στο Editor@ThePattayanews.com Σχετικά με εμάς: https://thepattayanews.com/about-us/ Επικοινωνήστε μαζί μας: https://thepattayanews.com/contact-us/