Η Ταϊλάνδη κατατάχθηκε δεύτερος πιο φιλικός προς τους μουσουλμάνους τουριστικός προορισμός μεταξύ των μη ισλαμικών χωρών στον κόσμο

Ταϊλάνδη-

 

ΜΠΑΝΓΚΟΚ (THE NATION/ASIA NEWS NETWORK) – Η Ταϊλάνδη έχει καταταχθεί ως ο δεύτερος πιο φιλικός προς τους μουσουλμάνους ταξιδιωτικός προορισμός μεταξύ των προορισμών στο πλαίσιο του μη Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας (OIC). (Ουσιαστικά, έθνη που δεν είναι ισλαμική ή μουσουλμανική πλειοψηφία)

Η Μαλαισία και η Σιγκαπούρη διατήρησαν τις θέσεις τους ως οι κορυφαίοι προορισμοί στην παγκόσμια μουσουλμανική ταξιδιωτική αγορά των 220 δισεκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ (295 δισεκατομμύρια δολάρια S$), καθώς οι αντίπαλοι προσπαθούν να κλείσουν το χάσμα, σύμφωνα με το Mastercard-Crescent Rating Global Muslim Travel Index (GMTI) 2018. αναφέρθηκε την Τρίτη (8 Μαΐου).

Η βελτίωση στην Ταϊλάνδη μπορεί να αποδοθεί στη συνεχή προσπάθεια των φορέων του τουρισμού της Ταϊλάνδης για τη διεύρυνση της διαθεσιμότητας εστιατορίων χαλάλ και την προώθηση του προορισμού στους μουσουλμάνους ταξιδιώτες, καθώς και στην ανάπτυξη περισσότερων τζαμιών και φιλικών προς τους Μουσουλμάνων δραστηριοτήτων.

Το Mastercard-Crescent Rating Global Muslim Travel Index (GMTI) 2018, που καλύπτει 130 προορισμούς, είδε τη Μαλαισία να διατηρεί την πρώτη θέση στη συνολική κατάταξη (συμπεριλαμβανομένων των χωρών του OIC και των χωρών εκτός OIC) ενώ η ανάπτυξη της Ινδονησίας από έτος σε έτος την οδήγησε μέχρι από κοινού δεύτερος με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Ορισμένοι ασιατικοί προορισμοί βελτίωσαν την κατάταξή τους καθώς προσαρμόζουν τις υπηρεσίες τους για να προσελκύουν μουσουλμάνους ταξιδιώτες. Ο δείκτης τόνισε την έλλειψη ισχυρής ψηφιακής παρουσίας από τους περισσότερους προορισμούς.

Ο δείκτης, ο οποίος κυκλοφόρησε επίσημα στην Τζακάρτα τον Απρίλιο, επιβεβαίωσε ότι η μουσουλμανική ταξιδιωτική αγορά θα συνεχίσει με γρήγορο ρυθμό την ανάπτυξή της φτάνοντας τα 220 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ το 2020 και τα 300 δισεκατομμύρια δολάρια μέχρι το 2026.

Το 2017, εκτιμάται ότι υπήρχαν 131 εκατομμύρια αφίξεις μουσουλμάνων επισκεπτών παγκοσμίως – από 121 εκατομμύρια το 2016. Αυτό προβλέπεται να αυξηθεί σε 156 εκατομμύρια επισκέπτες μέχρι το 2020, αντιπροσωπεύοντας το 10 τοις εκατό του ταξιδιωτικού τμήματος. Οι αφίξεις μουσουλμάνων επισκεπτών στην Ταϊλάνδη υπολογίστηκαν σε 3.6 εκατομμύρια, περίπου το 10 τοις εκατό των τουριστών στην Ταϊλάνδη το 2017.

Εγγραφείτε
Άνταμ Τζαντ
Ο κ. Adam Judd είναι ο συνιδιοκτήτης της TPN Media από τον Δεκέμβριο του 2017. Κατάγεται από την Ουάσιγκτον της Αμερικής, αλλά έχει ζήσει επίσης στο Ντάλας, τη Σαρασότα και το Πόρτσμουθ. Το υπόβαθρό του είναι στις λιανικές πωλήσεις, το ανθρώπινο δυναμικό και τη διαχείριση λειτουργιών και έχει γράψει για ειδήσεις και την Ταϊλάνδη εδώ και πολλά χρόνια. Ζει στην Πατάγια για περισσότερα από εννέα χρόνια ως κάτοικος πλήρους απασχόλησης, είναι γνωστός τοπικά και επισκέπτεται τη χώρα ως τακτικός επισκέπτης για πάνω από μια δεκαετία. Μπορείτε να βρείτε τα πλήρη στοιχεία επικοινωνίας του, συμπεριλαμβανομένων των στοιχείων επικοινωνίας του γραφείου, στη σελίδα Επικοινωνήστε μαζί μας παρακάτω. Ιστορίες στείλτε e-mail στο Editor@ThePattayanews.com Σχετικά με εμάς: https://thepattayanews.com/about-us/ Επικοινωνήστε μαζί μας: https://thepattayanews.com/contact-us/