Η Αστυνομία της Πατάγια θα πατάξει τους ξένους οδηγούς χωρίς δίπλωμα, θα κατασχέσει όχημα

Πατάγια-

Η αστυνομία της Πατάγια έχει βαρεθεί τους τουρίστες και τους ομογενείς που δεν έχουν έγκυρες άδειες οδήγησης και λαμβάνει νέα αποφασιστικά μέτρα για να βοηθήσει στη βελτίωση της κατάστασης.

Σε ισχύ αμέσως, σύμφωνα με τον Ταγματάρχη της αστυνομίας Arut Saphanon, οποιοσδήποτε αλλοδαπός πιαστεί χωρίς έγκυρη άδεια (δείτε παρακάτω) θα τιμωρηθεί με πρόστιμο 1000 μπατ. Επιπλέον, και σημαντικό, το μηχανάκι θα κατασχεθεί. Εάν είναι ιδιοκτησία μιας εταιρείας ενοικίασης, μόνο η εταιρεία ενοικίασης μπορεί να παραλάβει το ποδήλατο με επιπλέον χρέωση 2000 μπατ. Εάν είναι ιδιοκτησία του αλλοδαπού οδηγού, πρέπει να αποδείξει ότι έχει νόμιμη άδεια πριν μπορέσει να βγάλει το όχημα από την κατάσχεση. Εάν δεν είναι σε θέση να παράσχουν νόμιμη άδεια, η μοτοσικλέτα πιθανότατα θα πωληθεί σε δημοπρασία.

Αξιωματούχοι της αστυνομίας δηλώνουν ότι αυτό το περιοριστικό νέο μέτρο οφείλεται στο ότι αλλοδαποί χωρίς άδεια είναι υπεύθυνοι για πολλά ατυχήματα στην περιοχή της Πατάγια και δεν γνωρίζουν τους οδικούς κανόνες στην Ταϊλάνδη. Επιπλέον, επισημαίνουν πολλές πρόσφατες υποθέσεις υψηλού προφίλ που αφορούν αλλοδαπούς που διαπράττουν έγκλημα (όπως ο Ρώσος που λήστεψε ένα ανταλλακτήριο συναλλάγματος στο Jomtien πρόσφατα) που χρησιμοποιούν νοικιασμένες μοτοσικλέτες χωρίς άδεια για να διαφύγουν από τη σκηνή.

Τι σημαίνει ΝΟΜΙΜΗ άδεια; Για έναν τουρίστα απαιτείται ένα διεθνής άδεια ΕΙΔΙΚΑ ΓΙΑ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ ΣΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΠΟΥ ΟΔΗΓΕΙΤΕ, άδεια από τη χώρα καταγωγής σας που είναι έγκυρη ΚΑΙ ΝΟΜΙΜΗ ΓΙΑ ΧΡΗΣΗ ΜΗΧΑΝΗΣ και έγκυρο διαβατήριο.

Για έναν Expat μπορεί να είναι η παραπάνω ή έγκυρη άδεια οδήγησης Ταϊλάνδης.

 

 

Εγγραφείτε
Άνταμ Τζαντ
Ο κ. Adam Judd είναι ο συνιδιοκτήτης της TPN Media από τον Δεκέμβριο του 2017. Κατάγεται από την Ουάσιγκτον της Αμερικής, αλλά έχει ζήσει επίσης στο Ντάλας, τη Σαρασότα και το Πόρτσμουθ. Το υπόβαθρό του είναι στις λιανικές πωλήσεις, το ανθρώπινο δυναμικό και τη διαχείριση λειτουργιών και έχει γράψει για ειδήσεις και την Ταϊλάνδη εδώ και πολλά χρόνια. Ζει στην Πατάγια για περισσότερα από εννέα χρόνια ως κάτοικος πλήρους απασχόλησης, είναι γνωστός τοπικά και επισκέπτεται τη χώρα ως τακτικός επισκέπτης για πάνω από μια δεκαετία. Μπορείτε να βρείτε τα πλήρη στοιχεία επικοινωνίας του, συμπεριλαμβανομένων των στοιχείων επικοινωνίας του γραφείου, στη σελίδα Επικοινωνήστε μαζί μας παρακάτω. Ιστορίες στείλτε e-mail στο Editor@ThePattayanews.com Σχετικά με εμάς: https://thepattayanews.com/about-us/ Επικοινωνήστε μαζί μας: https://thepattayanews.com/contact-us/