Πάνω από 600 φαντάσματα αιχμαλωτίστηκαν στη Νότια Ταϊλάνδη

Ταϊλάνδη-

 

ΚΡΑΜΠΙ — Ήρθε η ώρα για μια τελετή που λαμβάνει χώρα μόνο μία φορά κάθε τριάντα χρόνια στην Ταϊλάνδη-βρίσκοντας και αιχμαλωτίζοντας λανθασμένες ψυχές.

Πραγματοποιείται κάθε 30 χρόνια, το φεστιβάλ μιας εβδομάδας βλέπει Ταϊλανδούς και ξένους σαμάνους να ψάχνουν τους δρόμους στις επαρχίες Krabi και Nakhon Si για να αναζητήσουν τα εξαρθρωμένα πνεύματα όσων πέθαναν σε τροχαία δυστυχήματα. Μόλις δελεάσουν τους νεκρούς, μια τελετή στέλνει τις αιχμάλωτες ψυχές στην ειρήνη στη μετά θάνατον ζωή.

«Καλούμε όλα τα πνεύματα στους δρόμους όπου σημειώθηκαν ατυχήματα»,
Jittiphum Chantachote, συντονιστής του κεφαλαίου του Ιδρύματος Tekka Jikung στο Nakhon Si Thammarat.

Η ομάδα του Jittiphum είναι ένα από τα πολλά ιδρύματα που συμμετέχουν στην οργάνωση του κυνηγιού για φαντάσματα με τη βοήθεια ομολόγων τους στη Μαλαισία. Για το φεστιβάλ, το οποίο ξεκίνησε το Σάββατο και ολοκληρώνεται την Κυριακή, οι λευκοντυμένοι μέντιουμ επιβιβάζονται σε φορτηγά και σταματούν για να κάψουν τα κινεζικά «χρήματα της κόλασης» κάθε φορά που αντιμετωπίζουν παραφυσική δραστηριότητα. Η φλόγα πιστεύεται ότι αναγκάζει τα πνεύματα να ακολουθήσουν τους σαμάνους. Σύμφωνα με πληροφορίες, περισσότερα από 600 φαντάσματα αιχμαλωτίστηκαν χθες.

Το αποκορύφωμα του φεστιβάλ είναι προγραμματισμένο για την Πέμπτη. Εκείνη τη νύχτα, νεκρομάντες από όλη την Ασία θα συναντηθούν και στη συνέχεια θα παρελάσουν γύρω από το κέντρο της πόλης Nakhon Si Thammarat, μετά την οποία θα καούν χρήματα της κόλασης ως αφιέρωμα στα πνεύματα τις επόμενες ημέρες. Στη συνέχεια, τα νεκρομαντεία θα επικοινωνήσουν με τα πνεύματα των αγαπημένων προσώπων για να παραδώσουν μηνύματα από μέλη της οικογένειας και ζωντανούς συγγενείς.

Οι τουρίστες είναι ευπρόσδεκτοι να παρακολουθήσουν τις τελετές, είπε ο Jittiphum.

Η Ταϊλάνδη κατατάσσεται σταθερά μεταξύ των υψηλότερων στον κόσμο σε τροχαία ατυχήματα. Το 2016, περισσότεροι από 22,000 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε τροχαία ατυχήματα και 60,000 έμειναν με αναπηρία, δήλωσαν αξιωματούχοι.

Εγγραφείτε
ΠΗΓΉΑγγλικά Khaosod
Άνταμ Τζαντ
Ο κ. Adam Judd είναι ο συνιδιοκτήτης της TPN Media από τον Δεκέμβριο του 2017. Κατάγεται από την Ουάσιγκτον της Αμερικής, αλλά έχει ζήσει επίσης στο Ντάλας, τη Σαρασότα και το Πόρτσμουθ. Το υπόβαθρό του είναι στις λιανικές πωλήσεις, το ανθρώπινο δυναμικό και τη διαχείριση λειτουργιών και έχει γράψει για ειδήσεις και την Ταϊλάνδη εδώ και πολλά χρόνια. Ζει στην Πατάγια για περισσότερα από εννέα χρόνια ως κάτοικος πλήρους απασχόλησης, είναι γνωστός τοπικά και επισκέπτεται τη χώρα ως τακτικός επισκέπτης για πάνω από μια δεκαετία. Μπορείτε να βρείτε τα πλήρη στοιχεία επικοινωνίας του, συμπεριλαμβανομένων των στοιχείων επικοινωνίας του γραφείου, στη σελίδα Επικοινωνήστε μαζί μας παρακάτω. Ιστορίες στείλτε e-mail στο Editor@ThePattayanews.com Σχετικά με εμάς: https://thepattayanews.com/about-us/ Επικοινωνήστε μαζί μας: https://thepattayanews.com/contact-us/