Η Ταϊλάνδη θα αυξήσει τους φόρους στα κρυπτονομίσματα, ενώ οι περισσότερες χώρες το κάνουν πιο εύκολο

Ένας αυξανόμενος αριθμός χωρών εξετάζει τον χώρο των κρυπτονομισμάτων, με τρεις εθνικές κυβερνήσεις να ξεκινούν προσπάθειες για τη ρύθμιση και την εξέταση έργων τις τελευταίες δύο εβδομάδες. – με ιδιαίτερη έμφαση στη φορολογική πολιτική.

Όπως ήταν αναμενόμενο, ορισμένες δικαιοδοσίες - ειδικά στην ασιατική αγορά - έχουν κινηθεί για να αποσαφηνίσουν τους κανόνες που πρέπει να ακολουθούν οι έμποροι κρυπτογράφησης όταν αναφέρουν τα κέρδη ή τις ζημίες τους. Και ενώ ορισμένα από αυτά βρίσκονται στα πρώτα στάδια, οι εξελίξεις υποδηλώνουν ότι οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι θέλουν να καθαρίσουν τον αέρα από κάθε αμφιβολία που μπορεί να αισθανθούν όσοι εργάζονται στον χώρο - και που θα μπορούσαν να φέρουν την επιχείρησή τους σε αυτές τις περιοχές.

Για τον σκοπό αυτό, ορισμένες κυβερνήσεις προσπαθούν να καθαρίσουν πραγματικά τον διάδρομο, όπως λέγαμε, για εταιρείες που θέλουν να ανταλλάξουν ή να εμπορεύονται κρυπτονομίσματα. Μέρος αυτού περιλαμβάνει τη μείωση της φορολογικής επιβάρυνσης για τέτοιες εταιρείες, με την σιωπηρή ελπίδα ότι θα δημιουργήσουν καταστήματα σε αυτές τις χώρες.

Ακόμα και ακόμα, μπορεί να χρειαστεί λίγος χρόνος μέχρι να αποσαφηνιστούν αυτοί οι κανόνες – τουλάχιστον μέχρι την επόμενη φορολογική περίοδο.

Οι φόροι της Ταϊλάνδης παίρνουν μορφή

Η Ταϊλάνδη βρίσκεται στα πρόθυρα της εφαρμογής φόρου προστιθέμενης αξίας (ΦΠΑ) 7% και φόρου κεφαλαιουχικών κερδών 15% στις συναλλαγές κρυπτονομισμάτων – μια κίνηση που συνδυάζεται με νέους κανονισμούς για τα χρηματιστήρια που χειρίζονται το εμπόριο τέτοιων περιουσιακών στοιχείων.

Την περασμένη εβδομάδα, το Υπουργείο Οικονομικών της Ταϊλάνδης σημείωσε ότι προχωρά με το νομοσχέδιο παρά το αίτημα της Ταϊλανδικής Ένωσης Blockchain για την ανακούφιση ορισμένων από τις φορολογικές επιβαρύνσεις που θα επιβαρύνουν την κοινότητα.

Το νομοσχέδιο θα απαιτήσει επίσης από τα ανταλλακτήρια να θεσπίσουν πιο αυστηρές διαδικασίες για το γνωρίζω τον πελάτη (KYC) και να συλλέγουν δεδομένα ταυτοποίησης για όλους τους χρήστες τους.

Ειδική ζώνη στις Φιλιππίνες

Η κυβέρνηση στις Φιλιππίνες ακολουθεί αυτό που θα μπορούσατε να ονομάσετε την αντίθετη προσέγγιση.

Αξιωματούχοι έχουν ανακοινώσει ότι θα επιτρέψουν σε 10 νεοσύστατες εταιρείες κρυπτονομισμάτων να ξεκινήσουν δραστηριότητες σε μια ειδική οικονομική ζώνη.

Οι νεοφυείς επιχειρήσεις θα περιλαμβάνουν εξορύκτες, πλατφόρμες ICO και ανταλλακτήρια. Αλλά δεν τους προσφέρεται απλώς ένα κόκκινο χαλί – θα τους ζητηθεί να επενδύσουν στην οικονομία της χώρας τα επόμενα δύο χρόνια. Η επένδυση 1 εκατομμυρίου δολαρίων θα προστεθεί σε ένα τέλος αδειοδότησης 100,000 δολαρίων, ανέφερε το Reuters.

Οι νεοφυείς επιχειρήσεις θα εξακολουθήσουν να είναι περιορισμένες σε κάποιο βαθμό και θα αναγκαστούν να χειρίζονται όλες τις συνομιλίες fiat offshore για να αποφύγουν την παραβίαση των νόμων της χώρας.

 

 

Εγγραφείτε
ΠΗΓΉcoindesk.com
Άνταμ Τζαντ
Ο κ. Adam Judd είναι ο συνιδιοκτήτης της TPN Media από τον Δεκέμβριο του 2017. Κατάγεται από την Ουάσιγκτον της Αμερικής, αλλά έχει ζήσει επίσης στο Ντάλας, τη Σαρασότα και το Πόρτσμουθ. Το υπόβαθρό του είναι στις λιανικές πωλήσεις, το ανθρώπινο δυναμικό και τη διαχείριση λειτουργιών και έχει γράψει για ειδήσεις και την Ταϊλάνδη εδώ και πολλά χρόνια. Ζει στην Πατάγια για περισσότερα από εννέα χρόνια ως κάτοικος πλήρους απασχόλησης, είναι γνωστός τοπικά και επισκέπτεται τη χώρα ως τακτικός επισκέπτης για πάνω από μια δεκαετία. Μπορείτε να βρείτε τα πλήρη στοιχεία επικοινωνίας του, συμπεριλαμβανομένων των στοιχείων επικοινωνίας του γραφείου, στη σελίδα Επικοινωνήστε μαζί μας παρακάτω. Ιστορίες στείλτε e-mail στο Editor@ThePattayanews.com Σχετικά με εμάς: https://thepattayanews.com/about-us/ Επικοινωνήστε μαζί μας: https://thepattayanews.com/contact-us/