Η Ταϊλάνδη δηλώνει πρόθυμη να φιλοξενήσει τις συνομιλίες μεταξύ του Ντόναλντ Τραμπ και του Κιμ Γιονγκ Ουν

ΜΠΑΝΓΚΟΚ — Η Ταϊλάνδη είναι πρόθυμη και ικανή να φιλοξενήσει μια συνάντηση μεταξύ του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ και του ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν, αλλά δεν έχουν γίνει σχέδια για κάτι τέτοιο, δήλωσε την Τρίτη ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας.

Ο υπουργός Εξωτερικών Don Pramudwinai απάντησε σε ερωτήσεις δημοσιογράφων που σημείωσαν ότι η Μπανγκόκ ήταν ένας από τους πολλούς πιθανούς χώρους που αναφέρθηκαν για μια τέτοια σύνοδο κορυφής, η οποία ο Τραμπ είπε ότι θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί στις αρχές Ιουνίου για να συζητηθεί η αποπυρηνικοποίηση της Βόρειας Κορέας. Θα ήταν η πρώτη συνάντηση μεταξύ των ηγετών των δύο χωρών.

Ο Ντον είπε ότι η Ταϊλάνδη ήταν σε θέση να βοηθήσει σε μια τέτοια συνάντηση και είχε φιλοξενήσει συνομιλίες μεταξύ των δύο χωρών στο παρελθόν, συμπεριλαμβανομένης μιας σειράς συνομιλιών το 2000 που οδήγησαν σε βελτιωμένες σχέσεις.

Είπε ότι οι εικασίες ότι η Ταϊλάνδη μπορεί να είναι ο οικοδεσπότης προήλθαν αυστηρά από ειδησεογραφικά δημοσιεύματα. «Το γεγονός είναι ότι δεν έχουμε συζητήσει τίποτα», είπε.

Η Ταϊλάνδη έχει μια από τις μεγαλύτερες πρεσβείες των ΗΠΑ στην περιοχή και επίσης έχει αρκετά φιλικές σχέσεις τόσο με τις ΗΠΑ όσο και με τη Βόρεια Κορέα. Οι εικασίες για άλλους πιθανούς χώρους για τη σύνοδο κορυφής περιλαμβάνουν τη Σιγκαπούρη, τη Γενεύη, το Ελσίνκι, τη Στοκχόλμη και το Όσλο.

Ο Τραμπ την περασμένη εβδομάδα είπε ότι, αν και κοιτάζει αισιόδοξα για μια ιστορική συνάντηση με τον Κιμ, θα μπορούσε να αποχωρήσει αν πιστεύει ότι «δεν θα είναι καρποφόρο».

Ερωτηθείς εάν η Ταϊλάνδη θα μπορούσε να λειτουργήσει ως μεσολαβητής μεταξύ των δύο χωρών, ο υπουργός Εξωτερικών της Ταϊλάνδης είπε ότι δεν χρειάζεται να μεσολαβήσει, επειδή οι ΗΠΑ και η Βόρεια Κορέα συνομιλούν ήδη μεταξύ τους.

«Δεν θα ήθελα να το πάω τόσο μακριά γιατί ήδη μιλάνε», είπε. «Δεν υπάρχει θέμα για να μεσολαβήσουμε».

«Το αντιμετωπίζουν οι ίδιοι. Και ήταν αποτελεσματικό, όπως βλέπουμε. Μπορούμε μόνο να ελπίζουμε ότι όλα θα συνεχίσουν να βελτιώνονται», είπε ο Ντον.

Εγγραφείτε
ΠΗΓΉΤο Associated Press
Άνταμ Τζαντ
Ο κ. Adam Judd είναι ο συνιδιοκτήτης της TPN Media από τον Δεκέμβριο του 2017. Κατάγεται από την Ουάσιγκτον της Αμερικής, αλλά έχει ζήσει επίσης στο Ντάλας, τη Σαρασότα και το Πόρτσμουθ. Το υπόβαθρό του είναι στις λιανικές πωλήσεις, το ανθρώπινο δυναμικό και τη διαχείριση λειτουργιών και έχει γράψει για ειδήσεις και την Ταϊλάνδη εδώ και πολλά χρόνια. Ζει στην Πατάγια για περισσότερα από εννέα χρόνια ως κάτοικος πλήρους απασχόλησης, είναι γνωστός τοπικά και επισκέπτεται τη χώρα ως τακτικός επισκέπτης για πάνω από μια δεκαετία. Μπορείτε να βρείτε τα πλήρη στοιχεία επικοινωνίας του, συμπεριλαμβανομένων των στοιχείων επικοινωνίας του γραφείου, στη σελίδα Επικοινωνήστε μαζί μας παρακάτω. Ιστορίες στείλτε e-mail στο Editor@ThePattayanews.com Σχετικά με εμάς: https://thepattayanews.com/about-us/ Επικοινωνήστε μαζί μας: https://thepattayanews.com/contact-us/