Τρεις βόμβες με μοτοσικλέτα τραυματίζουν 12 ανθρώπους στη νότια Ταϊλάνδη

Ταϊλανδοί στρατιώτες και μέλη μιας αστυνομικής ομάδας βομβών με πολιτικά ρούχα επιθεωρούν τα συντρίμμια μιας μοτοσικλέτας σε μια τοποθεσία έκρηξης στο Sungai Kolok, στην επαρχία Narathiwat, στις 9 Απριλίου 2018. Πολλαπλές εκρήξεις βόμβας μοτοσυκλέτας στις 9 Απριλίου, στην ανήσυχη νότια επαρχία Narathiwat της Ταϊλάνδης φέρεται να άφησαν πάνω από δώδεκα τραυματίες. / AFP PHOTO / Madaree TOHLALA

ΜΠΑΝΓΚΟΚ (AP) – Τρεις βόμβες που τραυμάτισαν 12 άτομα σε μια πόλη στα σύνορα της Ταϊλάνδης με τη Μαλαισία πιθανότατα τοποθετήθηκαν από αντάρτες, ανακοίνωσε χθες η αστυνομία.

Ο υπολοχαγός της αστυνομίας Traipop Donprailao είπε ότι οι βόμβες, συνδεδεμένες με χρονόμετρα και κρυμμένες σε σταθμευμένες μοτοσυκλέτες, εξερράγησαν τη Δευτέρα κοντά σε ένα μικρό εστιατόριο, ένα καραόκε μπαρ και ένα ξενοδοχείο στο Sungai Kolok στην επαρχία Narathiwat.

Τέσσερις από τους τραυματίες της επίθεσης παρέμειναν στο νοσοκομείο χθες, δήλωσε ένας από τους συναδέλφους του, ο αστυνομικός Cpl Ratt Chanthachalee. Και οι δώδεκα τραυματίες ήταν πολίτες της Ταϊλάνδης, κανένας δεν ήταν τουρίστας.

Μια εξέγερση χαμηλού επιπέδου που διεξήχθη από σκιώδεις αυτονομιστές στις τρεις νοτιότερες επαρχίες της Ταϊλάνδης Narathiwat, Yala και Pattani έχει αφήσει περίπου 7,000 νεκρούς από το 2004. Οι τρεις επαρχίες είναι οι μόνες που παραπονιούνται ότι συχνά τους αντιμετωπίζουν ως πολίτες δεύτερης κατηγορίας.

Εγγραφείτε
Άνταμ Τζαντ
Ο κ. Adam Judd είναι ο συνιδιοκτήτης της TPN Media από τον Δεκέμβριο του 2017. Κατάγεται από την Ουάσιγκτον της Αμερικής, αλλά έχει ζήσει επίσης στο Ντάλας, τη Σαρασότα και το Πόρτσμουθ. Το υπόβαθρό του είναι στις λιανικές πωλήσεις, το ανθρώπινο δυναμικό και τη διαχείριση λειτουργιών και έχει γράψει για ειδήσεις και την Ταϊλάνδη εδώ και πολλά χρόνια. Ζει στην Πατάγια για περισσότερα από εννέα χρόνια ως κάτοικος πλήρους απασχόλησης, είναι γνωστός τοπικά και επισκέπτεται τη χώρα ως τακτικός επισκέπτης για πάνω από μια δεκαετία. Μπορείτε να βρείτε τα πλήρη στοιχεία επικοινωνίας του, συμπεριλαμβανομένων των στοιχείων επικοινωνίας του γραφείου, στη σελίδα Επικοινωνήστε μαζί μας παρακάτω. Ιστορίες στείλτε e-mail στο Editor@ThePattayanews.com Σχετικά με εμάς: https://thepattayanews.com/about-us/ Επικοινωνήστε μαζί μας: https://thepattayanews.com/contact-us/