Το Songkran Festival θα προκαλέσει σημαντική ώθηση στη χρήση πιστωτικών καρτών με τους υπηκόους της Ταϊλάνδης

Οι THAIS αναμένεται να αυξήσουν τις δαπάνες για τις πιστωτικές τους κάρτες έως και 8 τοις εκατό καθώς γιορτάζουν το Φεστιβάλ Songkran, προβλέπουν μη τραπεζικά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα.

 

Ο Pittaya Virapanyasakul, εκτελεστικός αντιπρόεδρος πιστωτικών καρτών στην Krungthai Card Plc (KTC), είπε ότι η εκτιμώμενη δαπάνη με πίστωση θα ξεπεράσει αυτή του περασμένου φεστιβάλ και θα είναι σύμφωνη με την αύξηση 7-8% που παρατηρήθηκε για το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους.

Ένα μεγάλο μερίδιο των επιπλέον δαπανών αναμένεται να διατεθεί για έξοδα που σχετίζονται με ταξίδια, όπως βενζίνη, εστιατόρια και ταξίδια στο εξωτερικό.

Το δεύτερο τρίμηνο του τρέχοντος έτους, οι δαπάνες για πιστωτικές κάρτες αναμένεται να αυξηθούν σταθερά σχεδόν σε όλους τους τομείς, δήλωσε ο Pittaya, υποδεικνύοντας ότι οι κάτοχοι πιστωτικών καρτών τείνουν να αγοράζουν όλο και περισσότερα προϊόντα και υπηρεσίες μέσω Διαδικτύου. Για το έτος, οι δαπάνες για πιστωτικές κάρτες προβλέπεται να αυξηθούν κατά 15 τοις εκατό.

Ο Thakorn Piyapan, επικεφαλής της Krungsri Consumer Group, η οποία διαχειρίζεται την πιστωτική κάρτα Krungsri, Krungsri First Choice Visa, καθώς και την πιστωτική κάρτα The 1 της Central και την πιστωτική κάρτα Tesco Lotus Visa, δήλωσε ότι η συνολική επιχειρηματική προοπτική παραμένει φωτεινή φέτος, αντανακλούμενη από τις ισχυρές δαπάνες του έτους μέχρι στιγμής.

Το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους, ο Όμιλος Καταναλωτών Krungsri κατέγραψε δαπάνες 63.7 δισ. Bt μέσω των καρτών του και 19 δισ. Bt σε συνολικά δάνεια, ενώ ο δείκτης μη εξυπηρετούμενων δανείων παρέμεινε σταθερός στο 3%.

Κατά τη διάρκεια του φετινού Φεστιβάλ Songkran, οι καταναλωτές είναι πιθανό να προτιμούν τα ταξίδια ή τις οικογενειακές δραστηριότητες και αυτές οι τάσεις θα δείχνουν υψηλότερες δαπάνες.

Η KTC και η Krungsri Consumer Group θα ξεκινήσουν εκστρατείες μάρκετινγκ, όπως για κουπόνια επιστροφής μετρητών, προσφορές σε εστιατόρια και άλλα καταστήματα δημοφιλή στους τουρίστες και εκπτώσεις ή προσφορές επιστροφής μετρητών για τοπικές και ξένες δαπάνες που καλύπτουν αγορές, φαγητό και ταξίδια κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ.

Γενικότερα, το Ερευνητικό Κέντρο Kasikorn (KResearch) αναμένει ότι τα εσωτερικά ταξίδια στην Ταϊλάνδη το πρώτο εξάμηνο του 2018 θα συνεχίσουν την άνθησή τους, λόγω παραγόντων όπως η καμπάνια «Go Local» και το μακρύ διάλειμμα Songkran. Οι Ταϊλανδοί επιστρέφουν στις πατρίδες τους για να επανενωθούν με τις οικογένειές τους και να γιορτάσουν το Ταϊλανδικό Νέο Έτος, ενώ κάνουν ταξίδια αναψυχής κατά τη διάρκεια τέτοιων ταξιδιών.

Για το Songkran φέτος, οι τουριστικοί προορισμοί παρουσιάζουν όλο και περισσότερο το θέμα της κουλτούρας της Ταϊλάνδης σύμφωνα με μια τάση για τον τουρισμό πολιτιστικής κληρονομιάς που κυριαρχεί στους ταξιδιώτες της Ταϊλάνδης.

Η KResearch εκτιμά ότι κατά τη διάρκεια του επταήμερου Φεστιβάλ Songkran - από τις 11 έως τις 17 Απριλίου - οι εισπράξεις από τον τουρισμό πρόκειται να φτάσουν τα 15.6 δισεκατομμύρια Bt, αυξημένες κατά 15.8 τοις εκατό από την ίδια περίοδο πέρυσι.

Ο οίκος ερευνών είπε ότι η τουριστική εκστρατεία Go Local ήταν ιδιαίτερα εμφανής στον αυξανόμενο αριθμό εγχώριων τουριστών σε ιστορικές τοποθεσίες στη Μπανγκόκ και την Αγιουτχάγια.

Λόγω των θετικών τάσεων, η KResearch προβλέπει ότι το πρώτο εξάμηνο του 2018, η εκστρατεία Go Local θα δημιουργήσει 515 δισεκατομμύρια Bt σε έσοδα από τον τουρισμό, σημειώνοντας αύξηση 8.5 τοις εκατό σε ετήσια βάση.

Ευγενική προσφορά του Έθνους.

Εγγραφείτε
ΠΗΓΉNation Business
Άνταμ Τζαντ
Ο κ. Adam Judd είναι ο συνιδιοκτήτης της TPN Media από τον Δεκέμβριο του 2017. Κατάγεται από την Ουάσιγκτον της Αμερικής, αλλά έχει ζήσει επίσης στο Ντάλας, τη Σαρασότα και το Πόρτσμουθ. Το υπόβαθρό του είναι στις λιανικές πωλήσεις, το ανθρώπινο δυναμικό και τη διαχείριση λειτουργιών και έχει γράψει για ειδήσεις και την Ταϊλάνδη εδώ και πολλά χρόνια. Ζει στην Πατάγια για περισσότερα από εννέα χρόνια ως κάτοικος πλήρους απασχόλησης, είναι γνωστός τοπικά και επισκέπτεται τη χώρα ως τακτικός επισκέπτης για πάνω από μια δεκαετία. Μπορείτε να βρείτε τα πλήρη στοιχεία επικοινωνίας του, συμπεριλαμβανομένων των στοιχείων επικοινωνίας του γραφείου, στη σελίδα Επικοινωνήστε μαζί μας παρακάτω. Ιστορίες στείλτε e-mail στο Editor@ThePattayanews.com Σχετικά με εμάς: https://thepattayanews.com/about-us/ Επικοινωνήστε μαζί μας: https://thepattayanews.com/contact-us/