Συμβουλές και κόλπα για έναν λογικό Songkran στην Πατάγια από το The Pattaya News

Πατάγια-

Καθώς ο αρχηγός της αστυνομίας και του Δημαρχείου στέλνουν το μήνυμα ότι φέτος θέλουν να έχουν έναν λογικό Songkran στις συναντήσεις στο Δημαρχείο αυτή την εβδομάδα, εμείς εδώ στο The Pattaya News αποφασίσαμε να συγκεντρώσουμε μια λίστα με συμβουλές και κόλπα για όσους έρχονται ή διαμονή για το φεστιβάλ νερού εδώ. Αυτό δεν απευθύνεται σε όσους φεύγουν από τη χώρα ή κρύβονται σε κλειστούς χώρους όλη την εβδομάδα ούτε είναι μια συζήτηση για το αν σας αρέσει ή όχι το φεστιβάλ.

Ορίστε:

-Το Songkran θα διαρκέσει από τις 12 Απριλίου έως τις 19 στην Πατάγια. Αναμένετε ότι η ρίψη νερού θα ξεκινήσει στις 12 στους βασικούς χώρους παιχνιδιού των Soi 6, Soi 7, Soi 8 και LK Metro. Καθώς οι μέρες περνούν όλο και περισσότεροι από την πόλη θα εμπλέκονται και το παιχνίδι με το νερό γίνεται όλο και πιο έξαλλο. Το παιχνίδι στο νερό γίνεται κυρίως από τη 1:7 έως τις 18:19 περίπου. Τα τελευταία χρόνια η αστυνομία έκανε εξαιρετική δουλειά για να σταματήσει το νερό τη νύχτα και βγαίναμε έξω κάθε βράδυ πέρυσι και είδαμε σχεδόν μηδενικό παιχνίδι με νερό. Η μεγάλη εξαίρεση είναι το 18ο και το 19ο. Στις 100,000, το water play συμβαίνει όλη τη νύχτα και είναι η μεγάλη βραδιά για το Walking Street στην οποία ο δρόμος παίζει όλη τη νύχτα. Αν το αγαπάτε, μπορεί να είναι μια από τις πιο διασκεδαστικές βραδιές του χρόνου. Εάν δεν είστε, μείνετε σπίτι. Το XNUMXο, ακόμη και για τους ανθρώπους που μισούν το Songkran, θεωρείται συνήθως ως ένα από τα πιο εκπληκτικά πάρτι στον κόσμο, καθώς όλοι οι δρόμοι κλείνουν, δεκάδες συναυλίες και πάρτι γίνονται στην παραλία και XNUMX άνθρωποι συγκεντρώνονται στην πόλη το πίσω μέρος των φορτηγών και με τα πόδια για το φασαριόζικο φινάλε του φεστιβάλ.

-Αυτό, μην εκπλαγείτε αν γεμίσετε νερό και σε άλλες περιοχές.

-Βγείτε έξω ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΜΕΝΟΙ, ειδικά αν πάτε σε μια από τις σημαντικότερες υδάτινες περιοχές. Μην έχετε μαζί σας διαβατήριο, πορτοφόλι ή μη αδιάβροχο τηλέφωνο. Έχουμε δει πολλά, πολλά τηλέφωνα να καταστρέφονται κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ νερού. Οι θήκες που πωλούνται είναι αξιοπρεπείς αλλά κάθε άλλο παρά τέλειες και με τη στάθμη του νερού που χύνεται επάνω σας στις υδάτινες ζώνες δεν θα προστατεύσουν πλήρως τα πράγματά σας από το λούσιμο. Η καλύτερη συμβουλή είναι να αγοράσετε μερικές μικρές τσάντες με φερμουάρ, να βάλετε αρκετά μετρητά για να κρατήσετε τη μέρα σας έξω και να βάλετε μια αδιάβροχη θήκη μαζί με ένα αντίγραφο του διαβατηρίου/ταυτότητάς σας.

-Πολλά μπαρ θα έχουν δωρεάν πλαστικά καλύμματα για τα ποτά σας, αλλά όχι όλα. Προσέξτε την κορυφή του ποτού σας καθώς όλο το νερό που πετάει είναι πιθανό να προσγειωθεί και στο ποτό σας.

-Μη φοράτε πόντσο. Σε κάνει να φαίνεσαι ηλίθιος και μεγαλύτερος στόχος. Ένα χαλαρό μπλουζάκι για άντρες (Μην πηγαίνετε χωρίς πουκάμισο, είναι ασέβεια στην κουλτούρα της Ταϊλάνδης) και ένα παντελόνι ή ένα διχτυωτό πουκάμισο λειτουργούν μια χαρά.

-Αν πρόκειται να βγείτε πολλές μέρες, προσέξτε τα πόδια σας. Το τρίξιμο λόγω της συνεχούς βρεγμένης και επώδυνης ποδιάς είναι συνηθισμένο για όσους βρίσκονται εδώ για πολλές ημέρες. Η τακτική λοσιόν και η διατήρησή τους έξω από το νερό κατά καιρούς είναι σημαντική για να αποφευχθεί αυτό.

-Πολλοί άνθρωποι παθαίνουν μολύνσεις αυτιών και ματιών κατά τη διάρκεια του Songkran. Στο χέρι σας είναι αν θέλετε να φοράτε ωτοασπίδες. Γενικά δεν φροντίζουμε να καθαρίζουμε τα αυτιά μας σε τακτική βάση κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ για να καθαρίσουμε το νερό, τον πηλό κ.λπ.

-ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ ΤΗΝ ΨΥΡΑ ΣΑΣ Ή ΜΗΝ ΔΥΣΑΡΕΤΕ ΑΝ ΧΡΥΠΗΘΕΙ ΑΠΟ ΝΕΡΟ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΣΥΝΘΗΚΗ. Αυτή είναι η πιο σημαντική συμβουλή. Εάν βγαίνετε έξω το απόγευμα, απλά περιμένετε ότι θα βραχείτε. Εάν φέρετε έναν γεμάτο κουβά νερό στο κεφάλι, χαμογελάστε, πείτε καλή χρονιά και συνεχίστε να περπατάτε. Ή, αν έχετε το δικό σας όπλο, αντεπιτεθείτε με παιχνιδιάρικο τρόπο. Το να χάσεις την ψυχραιμία σου και να εκνευρίζεσαι ΘΑ σε κάνει τον μεγαλύτερο στόχο στο δρόμο και έχει προκαλέσει περισσότερες από αρκετά μάχες. Το να πηγαίνεις στις μεγάλες υδάτινες ζώνες όπως το Soi 7 και να περιμένεις να μπορείς να κυκλοφορείς στεγνό είναι αδύνατο και ειλικρινά ηλίθιο. Δεν υπάρχει δυνατότητα εξαίρεσης για το Songkran στην Πατάγια, αν είστε έξω και γύρω θα βραχείτε.

-Φέρτε και φορέστε κάποιο ποιοτικό αδιάβροχο αντηλιακό. Το Songkran είναι μια από τις πιο ζεστές περιόδους του χρόνου και επειδή το νερό είναι παγωμένο σε πολλές περιοχές είναι εύκολο να ξεγελάσεις το σώμα σου ότι δεν καίγεσαι από τον ήλιο. Είσαι. Έχουμε δει πολλά οδυνηρά ηλιακά εγκαύματα κατά τη διάρκεια του Songkran, ειδικά στις 19, καθώς οι άνθρωποι δεν άκουσαν αυτήν την συμβουλή.

-Εάν έχετε προβλήματα υγείας και μπορεί να πάθετε σοκ, μείνετε μέσα ή μακριά, ειδικά για τους ηλικιωμένους. Όπως αναφέρθηκε, το νερό είναι παγωμένο σε πολλές περιοχές και μερικοί άνθρωποι απλά δεν μπορούν να το αντιμετωπίσουν.

-Όπως συμβουλεύτηκε η κυβέρνηση της Ταϊλάνδης και οι τοπικές αρχές μη φοράτε μαγιό ή μπικίνι για γυναίκες. Προτείνεται ένα λουλουδάκι songkran, ένα μπλουζάκι με σορτς ή ναι μια παραδοσιακή ταϊλανδέζικη φορεσιά. Αυτή τη στιγμή πωλούνται σε όλη την πόλη. Δεν είναι διαγωνισμός βρεγμένο μπλουζάκι. Το κύριο σημείο αναφοράς είναι η απουσία σάρκας, η έλλειψη λάμψης και τα σέξι ρούχα.

-Αν θέλετε να βλέπετε τα πιο παραδοσιακά μέρη του songkran, θα εκτίθεται συχνά, συνήθως το πρωί με πομπές μοναχών στο Beach Road, να σκύβουν ελαφρά τα χέρια των ηλικιωμένων, μια παρέλαση βουδιστικών λειψάνων, παραδοσιακούς χορούς Issan και άλλα. Θα ενημερώσουμε τα χρονοδιαγράμματα για αυτό εδώ καθώς το λαμβάνουμε.

-Πολλές επιχειρήσεις, ειδικά η κυβέρνηση και οι τράπεζες, κλείνουν για το μεγαλύτερο μέρος ή το σύνολο του φεστιβάλ, καθώς είναι δύσκολο να μετακινηθούν και πολλοί Ταϊλανδοί επιστρέφουν στην πατρίδα τους για το φεστιβάλ για να περάσουν χρόνο με την οικογένεια. Να το γνωρίζετε εκ των προτέρων. Στις 19, με εξαίρεση τα μπαρ και τους πωλητές στο Beach Road, οι περισσότερες από τις επιχειρήσεις της πόλης είναι κλειστές. 7-11 θα είναι ανοιχτό ωστόσο όπως και τα περισσότερα fast food. Ωστόσο, οι υπηρεσίες παράδοσης είναι απενεργοποιημένες αυτήν την ημέρα. Όλη την εβδομάδα αναμένεται να αυξηθεί ο χρόνος παράδοσης. Εάν μένετε μέσα, κάντε τις αγορές σας εκ των προτέρων.

-Φορέστε τη θήκη προστασίας από το νερό γύρω από το λαιμό σας. ΜΗΝ το βάζετε στην τσέπη σας. Τα πλήθη, ειδικά στις 19, μπορεί να είναι χιλιάδες. Το Pick Pocketing είναι δυστυχώς συνηθισμένο, ειδικά αν αφήνεις το πουγκί στην τσέπη σου και πηγαίνεις στα πλήθη των ανθρώπων στις συναυλίες, όπως το Central Festival.

-Είναι ΑΔΥΝΑΤΟ να μπείτε ή να βγείτε από την πόλη στις 19 μετά τις 10 π.μ. περίπου μέχρι τις 10 μ.μ. περίπου. Λόγω τόσων πολλών ανθρώπων στο δρόμο, ένα ταξίδι από το Soi 6 για να πούμε, την παραλία Jomtien με αυτοκίνητο ή φορτηγό ΘΑ διαρκέσει 4 ώρες. Σχεδόν κάθε υπηρεσία ταξί θα αναστείλει την υπηρεσία αυτή την ημέρα. Τα ταξί μοτοσικλετών θα λειτουργούν, αλλά λόγω της ποσότητας του νερού που πετιέται μπορεί να είναι επικίνδυνα και να διαρκέσουν πολύ χρόνο. Εάν πρέπει να πετάξετε έξω ή να πετάξετε στις 19, είναι καλύτερο να φύγετε για την Μπανγκόκ μια μέρα πριν ή να μείνετε στην Μπανγκόκ για μια μέρα. 

-Καλα να περνας. Υπάρχει λόγος που οι Ταϊλανδοί λατρεύουν το φεστιβάλ και βλέποντας τους χιλιάδες Ταϊλανδούς να είναι τόσο χαρούμενοι, να χαμογελούν, να χορεύουν και να χαλαρώνουν είναι ο λόγος που αγαπάμε το φεστιβάλ. Καταλαβαίνουμε γιατί πολλοί ομογενείς αντιπαθούν το φεστιβάλ και σέβονται τις σκέψεις τους, αλλά αυτή είναι γενικά η δεύτερη πιο πολυσύχναστη εβδομάδα του χρόνου για την πόλη, μετά την εβδομάδα των Χριστουγέννων. Παρακολουθήστε το ποτό, οι περισσότεροι από τους καβγάδες και τα θέματα οφείλονται στο ότι οι άνθρωποι είναι πολύ μεθυσμένοι.

-

-

Εγγραφείτε
Άνταμ Τζαντ
Ο κ. Adam Judd είναι ο συνιδιοκτήτης της TPN Media από τον Δεκέμβριο του 2017. Κατάγεται από την Ουάσιγκτον της Αμερικής, αλλά έχει ζήσει επίσης στο Ντάλας, τη Σαρασότα και το Πόρτσμουθ. Το υπόβαθρό του είναι στις λιανικές πωλήσεις, το ανθρώπινο δυναμικό και τη διαχείριση λειτουργιών και έχει γράψει για ειδήσεις και την Ταϊλάνδη εδώ και πολλά χρόνια. Ζει στην Πατάγια για περισσότερα από εννέα χρόνια ως κάτοικος πλήρους απασχόλησης, είναι γνωστός τοπικά και επισκέπτεται τη χώρα ως τακτικός επισκέπτης για πάνω από μια δεκαετία. Μπορείτε να βρείτε τα πλήρη στοιχεία επικοινωνίας του, συμπεριλαμβανομένων των στοιχείων επικοινωνίας του γραφείου, στη σελίδα Επικοινωνήστε μαζί μας παρακάτω. Ιστορίες στείλτε e-mail στο Editor@ThePattayanews.com Σχετικά με εμάς: https://thepattayanews.com/about-us/ Επικοινωνήστε μαζί μας: https://thepattayanews.com/contact-us/