Ο δημοφιλής ιστότοπος backpage.com κατασχέθηκε από το FBI και έκλεισε

Παγκόσμια Ειδήσεις-

Το Backpage.com, ο ιστότοπος γνωστός για τις απόρρητες διαφημίσεις που σχετίζονται με το σεξ και την πορνεία, έκλεισε και κατασχέθηκε από το FBI την Παρασκευή, σύμφωνα με αναφορές και μια μεγάλη ειδοποίηση που εμφανίζεται στην αρχική σελίδα του ιστότοπου.

«Το Backpage.com και οι συνδεδεμένοι ιστότοποι κατασχέθηκαν ως μέρος μιας ενέργειας επιβολής από το Ομοσπονδιακό Γραφείο Ερευνών, την Υπηρεσία Ταχυδρομικής Επιθεώρησης των ΗΠΑ και το Τμήμα Εγκληματικών Ερευνών της Υπηρεσίας Εσωτερικών Εσόδων», ανέφερε η ανακοίνωση στον ιστότοπο.

Στο σπίτι του ιδρυτή των ιστοσελίδων, Michael Lacey, έγινε επίσης έφοδος την Παρασκευή και ο κ. Lacey συνελήφθη.

Ο Carl Ferrer, ο Διευθύνων Σύμβουλος του Backpage.com, είχε συλληφθεί στο παρελθόν το 2016 και κατηγορήθηκε για πολλαπλές κατηγορίες, συμπεριλαμβανομένων μαστροπείας ανηλίκων. Ωστόσο, ο Ferrer και άλλα στελέχη του Backpage δεν έχουν καταδικαστεί για αδικήματα.

Ο ιστότοπος – ο οποίος βρίσκεται ήδη στο επίκεντρο πολλαπλών ποινικών ερευνών – ώθησε τους νομοθέτες να επανεξετάσουν τη νομοθεσία που περιορίζει την ασυλία των ιστότοπων για τις ενέργειες που αναλαμβάνουν οι χρήστες τους.

Μέλη του Κογκρέσου έχουν επίσης ερευνήσει τον ιστότοπο για τον υποτιθέμενο ρόλο του στη σεξουαλική διακίνηση.

«Αυτά είναι σπουδαία νέα για τους επιζώντες, τους υποστηρικτές και τις αρχές επιβολής του νόμου», δήλωσε στο Associated Press η γερουσιαστής Claire McCaskill, D-Mo., η οποία έχει ερευνήσει την τοποθεσία μαζί με τον γερουσιαστή του Οχάιο, Rob Portman.

Η Cindy McCain, σύζυγος του γερουσιαστή της Αριζόνα, John McCain, και ακτιβίστρια κατά της εμπορίας ανθρώπων, είπε στο Associated Press ότι άκουσε ότι εκτός από την έφοδο στο σπίτι της Lacey, έγιναν επιδρομές σε κάθε γραφείο του ιστότοπου σε όλο τον κόσμο.

«Έχουν κατασχέσει τα πάντα και έκλεισαν τον ιστότοπο», είπε ο Μακέιν, προσθέτοντας ότι η Παρασκευή ήταν μια «καλή μέρα».

Το Backpage.com επιτρέπει στους χρήστες να δημιουργούν αναρτήσεις για να πουλούν αντικείμενα, να αναζητούν συγκάτοικο, να συμμετέχουν σε φόρουμ, να καταγράφουν επερχόμενες εκδηλώσεις ή να δημοσιεύουν θέσεις εργασίας. Αλλά ο ιστότοπος έχει επίσης καταχωρίσεις για συνοδούς ενηλίκων και άλλες σεξουαλικές υπηρεσίες, και οι αρχές λένε ότι η διαφήμιση που σχετίζεται με αυτές τις υπηρεσίες ήταν εξαιρετικά προσοδοφόρα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση στην ιστοσελίδα, οι αρχές θα δώσουν πρόσθετες πληροφορίες για την κατάσχεση αργότερα το βράδυ της Παρασκευής.

Εγγραφείτε
Άνταμ Τζαντ
Ο κ. Adam Judd είναι ο συνιδιοκτήτης της TPN Media από τον Δεκέμβριο του 2017. Κατάγεται από την Ουάσιγκτον της Αμερικής, αλλά έχει ζήσει επίσης στο Ντάλας, τη Σαρασότα και το Πόρτσμουθ. Το υπόβαθρό του είναι στις λιανικές πωλήσεις, το ανθρώπινο δυναμικό και τη διαχείριση λειτουργιών και έχει γράψει για ειδήσεις και την Ταϊλάνδη εδώ και πολλά χρόνια. Ζει στην Πατάγια για περισσότερα από εννέα χρόνια ως κάτοικος πλήρους απασχόλησης, είναι γνωστός τοπικά και επισκέπτεται τη χώρα ως τακτικός επισκέπτης για πάνω από μια δεκαετία. Μπορείτε να βρείτε τα πλήρη στοιχεία επικοινωνίας του, συμπεριλαμβανομένων των στοιχείων επικοινωνίας του γραφείου, στη σελίδα Επικοινωνήστε μαζί μας παρακάτω. Ιστορίες στείλτε e-mail στο Editor@ThePattayanews.com Σχετικά με εμάς: https://thepattayanews.com/about-us/ Επικοινωνήστε μαζί μας: https://thepattayanews.com/contact-us/