Η Ταϊλάνδη κάνει προτομή Crystal Meth/Ice αξίας 22.50 εκατομμυρίων δολαρίων, μια από τις μεγαλύτερες στην ιστορία.

Η προτομή 700 εκατομμυρίων μπατ είναι μια από τις μεγαλύτερες στην ιστορία της Ταϊλάνδης

Η Ταϊλάνδη έφτιαξε μια από τις μεγαλύτερες κρυσταλλικές μεθαμφεταμίνες, κατασχέθηκαν ναρκωτικά αξίας 700 εκατομμυρίων μπατ (22.42 εκατομμυρίων δολαρίων), ανακοίνωσε η αστυνομία την Τρίτη, καθώς τα Ηνωμένα Έθνη προειδοποίησαν ότι η Νοτιοανατολική Ασία κατακλύζεται από παράνομα ναρκωτικά από την περιοχή του «Χρυσού Τριγώνου».

 Η αστυνομία είπε ότι 700 κιλά (1,543 λίβρες) του ναρκωτικού, γνωστό ως πάγος, κατασχέθηκαν στις 28 Μαρτίου στη νότια επαρχία Τσουμπόν και προορίζονταν για τη Μαλαισία.

 Τα ναρκωτικά παράγονταν στην περιοχή Golden Triangle, όπου συναντώνται τα σύνορα της Ταϊλάνδης, της Μιανμάρ και του Λάος. Δύο Ταϊλανδοί και δύο Μαλαισιανοί συνελήφθησαν σε σχέση με την προτομή.

Η αγορά μεθαμφεταμίνης έχει επεκταθεί με ανησυχητικό ρυθμό στην Ανατολική και Νοτιοανατολική Ασία. Το 2015, ειδικοί σε πολλές χώρες της υποπεριοχής ανέφεραν αύξηση στη χρήση τόσο κρυσταλλικής μεθαμφεταμίνης όσο και δισκίων μεθαμφεταμίνης.

Ανάμεσα στις αμφεταμίνες, η μεθαμφεταμίνη αντιπροσωπεύει τη μεγαλύτερη παγκόσμια απειλή για την υγεία, σύμφωνα με έκθεση του Γραφείου των Ηνωμένων Εθνών για τα Ναρκωτικά και το Έγκλημα (UNODC) του 2017 για τα ναρκωτικά.

«Αυτές οι μεγάλες κατασχέσεις είναι ενδείξεις ότι υπάρχει μια ανελέητη προμήθεια που αντλείται από το Χρυσό Τρίγωνο και το βόρειο Σαν για να πλημμυρίσει τις αγορές της Νοτιοανατολικής Ασίας και επίσης να διαμετακομίσει τη Νοτιοανατολική Ασία σε αγορές υψηλής αξίας όπως η Αυστραλία, η Νέα Ζηλανδία και ενδεχομένως περαιτέρω», Τζέρεμι Ντάγκλας, του UNODC. επικεφαλής της Νοτιοανατολικής Ασίας, δήλωσε στο Reuters.

Η αστυνομία εμφάνισε το απόσπασμα την Τρίτη σε κυβερνητικό συγκρότημα βόρεια της Μπανγκόκ. Άλλα ναρκωτικά που εκτέθηκαν περιελάμβαναν παράνομες ουσίες αξίας 890 εκατομμυρίων μπατ (28.51 εκατομμυρίων δολαρίων), συμπεριλαμβανομένης της κοκαΐνης, της κάνναβης και της έκστασης, που κατασχέθηκαν σε διάφορες προτομές μεταξύ 25 Μαρτίου και 1ης Απριλίου.

Τα περισσότερα από τα ναρκωτικά παράγονταν εκτός Ταϊλάνδης και διακινούνταν μέσω της χώρας καθ' οδόν προς την Αυστραλία, τη Βόρεια Αμερική και την Ευρώπη.

«Οι τιμές που ανακοινώσαμε είναι οι αξίες στην Ταϊλάνδη», είπε στους δημοσιογράφους ο υποστράτηγος της αστυνομίας Sommai Kongvisaisuk, διοικητής του Γραφείου Καταστολής Ναρκωτικών.

«Μόλις τα ναρκωτικά περάσουν από την Ταϊλάνδη, οι τιμές θα αυξηθούν», είπε ο Sommai, προσθέτοντας ότι οι διακοπές στις αλυσίδες εφοδιασμού ελάχιστα έχουν κάνει να σταματήσουν την παραγωγή.

«Έχουμε αναχαιτίσει πολλά ναρκωτικά τον περασμένο χρόνο… αλλά η παραγωγική ικανότητα παραμένει ανέγγιχτη».

Εγγραφείτε
ΠΗΓΉUSnews
Άνταμ Τζαντ
Ο κ. Adam Judd είναι ο συνιδιοκτήτης της TPN Media από τον Δεκέμβριο του 2017. Κατάγεται από την Ουάσιγκτον της Αμερικής, αλλά έχει ζήσει επίσης στο Ντάλας, τη Σαρασότα και το Πόρτσμουθ. Το υπόβαθρό του είναι στις λιανικές πωλήσεις, το ανθρώπινο δυναμικό και τη διαχείριση λειτουργιών και έχει γράψει για ειδήσεις και την Ταϊλάνδη εδώ και πολλά χρόνια. Ζει στην Πατάγια για περισσότερα από εννέα χρόνια ως κάτοικος πλήρους απασχόλησης, είναι γνωστός τοπικά και επισκέπτεται τη χώρα ως τακτικός επισκέπτης για πάνω από μια δεκαετία. Μπορείτε να βρείτε τα πλήρη στοιχεία επικοινωνίας του, συμπεριλαμβανομένων των στοιχείων επικοινωνίας του γραφείου, στη σελίδα Επικοινωνήστε μαζί μας παρακάτω. Ιστορίες στείλτε e-mail στο Editor@ThePattayanews.com Σχετικά με εμάς: https://thepattayanews.com/about-us/ Επικοινωνήστε μαζί μας: https://thepattayanews.com/contact-us/