Η αποκατάσταση στυλ Pattaya Miami Beach σταμάτησε για τρίτη φορά σε δέκα χρόνια προσπάθειας

Πατάγια-

Ξεκίνησε ξανά νωρίτερα αυτό το μήνα μετά από 15μηνη αναστολή, το έργο αναπλήρωσης άμμου στο βόρειο άκρο της παραλίας Pattaya σταμάτησε αυτή την εβδομάδα όταν το Τμήμα Ναυτιλίας αποφάσισε ότι η άμμος που έφερε από το Koh Rang, ένα μικρό νησί νότια του Koh Chang, δεν ταιριάζει αρκετά με την παραλία της Πατάγια.

Ο Διευθυντής Ναυτιλίας Eakaraj Kantaro είπε ότι δεν θα μεταφερθεί άλλη άμμος της επαρχίας Trat στην Pattaya και ολόκληρο το έργο θα σταλεί ξανά, για άλλη μια φορά, σε συμβούλους στο Πανεπιστήμιο Chulalongkorn που δύο φορές στο παρελθόν συνέστησαν λάθος άμμο. Αυτή η διαδικασία επιστροφής αναμένεται να καθυστερήσει το έργο τουλάχιστον ένα χρόνο ή περισσότερο αυτήν τη στιγμή.

Ο προηγούμενος ανάδοχος Kijakarn Ruamka Marine Construction Co. ξεκίνησε ξανά τις εργασίες για το έργο των 483 εκατομμυρίων μπατ – το οποίο έχει υπερβεί κατά πολύ την πρώτη εκτίμηση λόγω των πολλών στάσεων, εκκινήσεων και συμβάσεων νέων εργολάβων – τον ​​Οκτώβριο του 2016 μετά από παύση 13 μηνών. Το αρχικό σχέδιο για την εκ νέου άμμο και τον καθαρισμό της παραλίας ισχύει τώρα για σχεδόν μια δεκαετία από τις πρώτες απόπειρες να γίνει αυτό το 2011.

 

Η Pattaya σχεδίαζε αρχικά να φέρει άμμο από τις εκβολές του Rayong σε μια υπεράκτια φορτηγίδα στην Pattaya, στη συνέχεια να χρησιμοποιήσει μικρότερο εξοπλισμό για να φέρει την άμμο στην ακτή και να ξαναγεμίσει την παραλία και να εγκαταστήσει πλαίσια στήριξης και κυματοθραύτες ξεκινώντας από την καμπύλη Dusit προς τα νότια.

Οι αντιρρήσεις από τους αξιωματούχους της επαρχίας Rayong είχαν ως αποτέλεσμα η Pattaya να μην μπορεί να λάβει αρκετή άμμο από αυτήν την πηγή, έτσι επέλεξε ένα τμήμα έξω από το Koh Khram ως νέα πηγή. Ωστόσο, διαπιστώθηκε ότι αυτή η άμμος δεν ταιριάζει αρκετά με την άμμο της Πατάγια και χρειαζόταν μια νέα πηγή.

Το Βασιλικό Ναυτικό της Ταϊλάνδης έχει επίσης αντιταχθεί στην αφαίρεση άμμου από το νησί που ελέγχει, το κύριο έδαφος αναπαραγωγής της περιοχής για τις απειλούμενες θαλάσσιες χελώνες Green και Hawksbill

Τα σχέδια για την ανοικοδόμηση της παραλίας Pattaya ξεκίνησαν το 2011 όταν ερευνητές από το Chulalongkorn προειδοποίησαν ότι η παραλία θα εξαφανιζόταν μέσα σε πέντε χρόνια εάν δεν γινόταν τίποτα για την αντιμετώπιση της διάβρωσης. Ωστόσο, παρά τις επείγουσες προειδοποιήσεις, η χρηματοδότηση του έργου καθυστέρησε επανειλημμένα.
Η Pattaya έχει πραγματοποιήσει σποραδικά έργα αναπλήρωσης που δεν επέκτεινε το προσδόκιμο ζωής της παραλίας μόνο μερικά χρόνια.

Το 2014, ο επικεφαλής σύμβουλος στο Τμήμα Γεωλογίας του Chulalongkorn είπε ότι το 1952 η παραλία Pattaya κάλυπτε 96,128 τετραγωνικά μέτρα και είχε, κατά μέσο όρο, 35.6 μέτρα πλάτος. Μέχρι το 2011, η παραλία είχε συρρικνωθεί σε μόλις 3.5 μέτρα. Σήμερα έχει το πολύ πέντε μέτρα πλάτος.
Αλλά ακόμη και πριν από επτά χρόνια, οι ερευνητές προειδοποίησαν ότι ένα τεράστιο έργο αναπλήρωσης παραλιών δεν θα έλυνε οριστικά το πρόβλημα. Η διάβρωση έχει παρασύρει περίπου 10,000 κυβικά μέτρα. μέτρα άμμου το χρόνο. Εάν συνεχιστεί αυτό, θα προστεθούν περισσότερα την επόμενη δεκαετία, είπε.

Εμείς εδώ στο Pattaya News θα παρέχουμε ενημερώσεις, αλλά καθώς οι αρχές συνεχίζουν να τσακώνονται για το έργο, η παραλία συνεχίζει να διαβρώνεται όλο και περισσότερο.

Εγγραφείτε
ΠΗΓΉΤαχυδρομείο Pattaya
Άνταμ Τζαντ
Ο κ. Adam Judd είναι ο συνιδιοκτήτης της TPN Media από τον Δεκέμβριο του 2017. Κατάγεται από την Ουάσιγκτον της Αμερικής, αλλά έχει ζήσει επίσης στο Ντάλας, τη Σαρασότα και το Πόρτσμουθ. Το υπόβαθρό του είναι στις λιανικές πωλήσεις, το ανθρώπινο δυναμικό και τη διαχείριση λειτουργιών και έχει γράψει για ειδήσεις και την Ταϊλάνδη εδώ και πολλά χρόνια. Ζει στην Πατάγια για περισσότερα από εννέα χρόνια ως κάτοικος πλήρους απασχόλησης, είναι γνωστός τοπικά και επισκέπτεται τη χώρα ως τακτικός επισκέπτης για πάνω από μια δεκαετία. Μπορείτε να βρείτε τα πλήρη στοιχεία επικοινωνίας του, συμπεριλαμβανομένων των στοιχείων επικοινωνίας του γραφείου, στη σελίδα Επικοινωνήστε μαζί μας παρακάτω. Ιστορίες στείλτε e-mail στο Editor@ThePattayanews.com Σχετικά με εμάς: https://thepattayanews.com/about-us/ Επικοινωνήστε μαζί μας: https://thepattayanews.com/contact-us/