20 μετανάστες εργάτες της Μιανμάρ σκοτώθηκαν σε τρομακτική φωτιά σε λεωφορείο

Επαρχία Τακ-

 

Είκοσι μετανάστες εργάτες από τη Μιανμάρ σκοτώθηκαν όταν το λεωφορείο τους έπιασε φωτιά στη βορειοδυτική Ταϊλάνδη την Παρασκευή, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Οι εργάτες ταξίδευαν σε μια περιοχή εργοστασίου κοντά στην Μπανγκόκ όταν το ναυλωμένο λεωφορείο τους τυλίχθηκε στις φλόγες γύρω στη 1.30 π.μ. στην επαρχία Τακ, ανέφερε η Bangkok Post.

Το διώροφο λεωφορείο μετέφερε 47 εργάτες της Μιανμάρ, εκ των οποίων οι 27 κατάφεραν να ξεφύγουν από την κόλαση, δήλωσε η συνταγματάρχης Κρισάνα Παταναχάροεν, εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Η αιτία της πυρκαγιάς δεν έχει γίνει ακόμη γνωστή, είπε. Οι πρώτες πληροφορίες ανέφεραν ότι η μηχανή του λεωφορείου υπέστη βλάβη και έπιασε φωτιά η οποία εξαπλώθηκε γρήγορα μέσα στο όχημα.

Η αστυνομία είπε ότι η φωτιά ήταν τόσο έντονη που για την ταυτοποίηση των νεκρών θα απαιτούσε εμπειρογνώμονες. Ένας αξιωματικός στο σημείο είπε στην εφημερίδα ότι δεν μπορούσε να διακρίνει μεταξύ ανδρικών και γυναικείων πτωμάτων.

Οι αρχές σχεδίαζαν να πάρουν συνέντευξη από τον οδηγό, ο οποίος επέζησε από τη φωτιά.

Ένας επιζών, ο Pa Pa Hlaing, περιέγραψε το ατύχημα τηλεφωνικά στο Associated Press. Είπε ότι ορισμένοι επιβάτες μύρισαν κάτι να καίει, αλλά ξανακοιμήθηκαν γιατί υπέθεσαν ότι ήταν καπνός από έξω.

«Όταν κοιμηθήκαμε, κάποιοι από το πίσω μέρος του λεωφορείου άρχισαν να φωνάζουν και να ουρλιάζουν «φωτιά, φωτιά» και καθώς ξυπνήσαμε, ο καπνός είχε ήδη γεμίσει το λεωφορείο», είπε ο 19χρονος από τη Μιανμάρ. «Δεν μπορούσαμε να δούμε τίποτα ούτε να αναπνεύσουμε. Απλώς προσπαθήσαμε να βγούμε από το λεωφορείο το συντομότερο δυνατό. Απλώς πήγαμε βιαστικά προς την πόρτα του λεωφορείου. Δεν θυμάμαι καν πώς βγήκα από αυτό το λεωφορείο. Υπήρχαν μώλωπες σε όλα τα πόδια μου καθώς έτρεχα τυχαία. Στη συνέχεια, τρία λεπτά αμέσως μετά την έξοδο από το λεωφορείο, οι φλόγες μόλις κατάπιαν το λεωφορείο».

«Όλα μας τα ρούχα έφυγαν στο λεωφορείο. Τα διαβατήρια κάποιων εξαφανίστηκαν επίσης», είπε ο Pa Pa Hlaing, ο οποίος βρισκόταν σε αστυνομικό τμήμα στο Tak το απόγευμα της Παρασκευής. Είπε ότι όσοι είχαν χάσει τα διαβατήριά τους θα μεταφερθούν πίσω σε μια συνοριακή πόλη της Μιανμάρ για να λάβουν νέα έγγραφα, ενώ όσοι είχαν ακόμη θα πήγαιναν στην Μπανγκόκ όπως είχε προγραμματιστεί.

Ο Pa Pa Hlaing, ο οποίος είπε ότι οι επιβάτες είχαν πάει για δουλειά σε ένα εργοστάσιο που ανήκει στον Tomy (Ταϊλάνδη), έναν Ιάπωνα κατασκευαστή πλαστικών παιχνιδιών, είπε «ότι δεν θα χρειαστεί να δουλέψουμε για λίγο και θα μπορούσαμε να μείνουμε. Θα μας πληρώσουν για τα ρούχα και τα πράγματα που χρειαζόμαστε εκεί».

Οι περισσότεροι από τους επιζώντες είχαν ελαφρά τραύματα, αλλά δύο νοσηλεύτηκαν, είπε ο Moe Aung Khine, ο οποίος εργάζεται στο γραφείο του ακόλουθου εργασίας της πρεσβείας της Μιανμάρ στην Μπανγκόκ. Είπε ότι το γραφείο του προσπαθούσε να ενημερώσει τις οικογένειες των θυμάτων και να διευθετήσει την κηδεία, καθώς και να διαπραγματευτεί για αποζημίωση για τα θύματα.

«Προσπαθούμε να αναγνωρίσουμε τα πτώματα και επίσης προσπαθούμε να επικοινωνήσουμε με το προξενείο της Μιανμάρ προκειμένου να ταυτοποιήσουμε τα πτώματα», είπε ο συνταγματάρχης Κρισάνα. «Είναι Βουδιστές, οπότε πρέπει να τους στείλουμε πίσω στην πόλη τους για θρησκευτικές τελετές εκεί».

Οι εργαζόμενοι που σκοτώθηκαν την Παρασκευή είχαν περάσει τη μακρά νέα διαδικασία εγγραφής για να εργαστούν στη χώρα και είχαν νόμιμες άδειες εργασίας και άδεια να βρίσκονται στη χώρα, ανέφεραν δημοσιεύματα.

Αυτό είναι το δεύτερο μεγάλο ατύχημα/πρόβλημα με διώροφο λεωφορείο την περασμένη εβδομάδα με πολλαπλούς θανάτους, τόσο λόγω έλλειψης τακτικών ελέγχων ασφαλείας όσο και συντήρησης του οχήματος.

Εγγραφείτε
Άνταμ Τζαντ
Ο κ. Adam Judd είναι ο συνιδιοκτήτης της TPN Media από τον Δεκέμβριο του 2017. Κατάγεται από την Ουάσιγκτον της Αμερικής, αλλά έχει ζήσει επίσης στο Ντάλας, τη Σαρασότα και το Πόρτσμουθ. Το υπόβαθρό του είναι στις λιανικές πωλήσεις, το ανθρώπινο δυναμικό και τη διαχείριση λειτουργιών και έχει γράψει για ειδήσεις και την Ταϊλάνδη εδώ και πολλά χρόνια. Ζει στην Πατάγια για περισσότερα από εννέα χρόνια ως κάτοικος πλήρους απασχόλησης, είναι γνωστός τοπικά και επισκέπτεται τη χώρα ως τακτικός επισκέπτης για πάνω από μια δεκαετία. Μπορείτε να βρείτε τα πλήρη στοιχεία επικοινωνίας του, συμπεριλαμβανομένων των στοιχείων επικοινωνίας του γραφείου, στη σελίδα Επικοινωνήστε μαζί μας παρακάτω. Ιστορίες στείλτε e-mail στο Editor@ThePattayanews.com Σχετικά με εμάς: https://thepattayanews.com/about-us/ Επικοινωνήστε μαζί μας: https://thepattayanews.com/contact-us/