Το Υπουργείο Ελέγχου Νοσημάτων της Ταϊλάνδης προειδοποιεί για το άτμισμα… ξανά

Ξεκινούν σεμινάρια στην Ταϊλάνδη για να συζητήσουν γιατί το άτμισμα δεν είναι καλό για εσάς.

Μια συλλογή από ηλεκτρονικά τσιγάρα,

Πατάγια-

Τους τελευταίους μήνες η ταϊλανδική καταστολή του ατμού ή του ηλεκτρονικού τσιγάρου συνεχίστηκε. Έχουμε γράψει προηγουμένως πώς οι τουρίστες επιβάλλονται τακτικά πρόστιμο 20,000 μπατ και άνω για το άτμισμα στο κοινό και πώς υπάρχουν δημόσιες ανακοινώσεις και πινακίδες στο Passport Control στην Μπανγκόκ που ενημερώνουν τους τουρίστες ότι το άτμισμα δεν είναι νόμιμο στην Ταϊλάνδη.

Η κυβέρνηση της Ταϊλάνδης έχει ξεκινήσει σεμινάρια για να εκπαιδεύσει γιατί τηρεί αυτή τη σκληρή στάση στο άτμισμα για να ενημερώσει το κοινό και τους τουρίστες, καθώς δηλώνει ότι ενδιαφέρεται για την υγεία των πολιτών τους και των επισκεπτών στην Ταϊλάνδη.

Σε ένα σεμινάριο για τα γεγονότα σχετικά με τα ηλεκτρονικά πούρα, ο Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής του Τμήματος Ελέγχου Νοσημάτων, Δρ. Kachornsak Kaewchamras αποκάλυψε ότι το 3.3 τοις εκατό των εφήβων καπνιστών ηλικίας μεταξύ 13 και 15 ετών βρέθηκε ότι κάπνιζαν ηλεκτρονικά πούρα καθώς ήταν κάτω από η εντύπωση ότι τα ηλεκτρονικά πούρα ήταν ασφαλή, σύμφωνα με έρευνα του 2015.

Ο Δρ Kachornsak εξήγησε ότι το υγρό που χρησιμοποιείται στα ηλεκτρονικά τσιγάρα περιέχει νικοτίνη. Ο ατμός που παράγουν είναι εθιστικός και ενέχει τον κίνδυνο καρκίνου του πνεύμονα και άλλων προβλημάτων υγείας.

Αποκάλυψε ότι ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας είχε ανακοινώσει ότι τα ηλεκτρονικά πούρα δεν ήταν εργαλείο απόσυρσης από τα τσιγάρα, καθώς κανένας ρυθμιστικός φορέας δεν είχε επιβεβαιώσει την ασφάλειά τους. Το Γραφείο της ΠΟΥ στην Ταϊλάνδη εξέδωσε μια δήλωση προειδοποιώντας για τους κινδύνους των ηλεκτρονικών πούρων για τους καπνιστές και τα άτομα που βρίσκονται κοντά τους, με τις έγκυες γυναίκες και τα παιδιά να είναι τα πιο ευάλωτα στο παθητικό κάπνισμα.

Ο Δρ. Kachornsak πρότεινε σε όσους σχεδιάζουν να κόψουν το κάπνισμα να τηλεφωνήσουν στο National Quit-line της Ταϊλάνδης στο 1600 ή να συμβουλευτούν κλινικές απεξάρτησης από το κάπνισμα σε νοσοκομεία που εποπτεύονται από το Υπουργείο Δημόσιας Υγείας σε όλη τη χώρα.

Οι αξιωματούχοι της αστυνομίας μας ενημερώνουν ότι θα συνεχίσουν να τηρούν στάση μη ανοχής στο άτμισμα με αυξανόμενα πρόστιμα για όσους πιαστούν να ατμίζουν δημόσια.

Εγγραφείτε
Άνταμ Τζαντ
Ο κ. Adam Judd είναι ο συνιδιοκτήτης της TPN Media από τον Δεκέμβριο του 2017. Κατάγεται από την Ουάσιγκτον της Αμερικής, αλλά έχει ζήσει επίσης στο Ντάλας, τη Σαρασότα και το Πόρτσμουθ. Το υπόβαθρό του είναι στις λιανικές πωλήσεις, το ανθρώπινο δυναμικό και τη διαχείριση λειτουργιών και έχει γράψει για ειδήσεις και την Ταϊλάνδη εδώ και πολλά χρόνια. Ζει στην Πατάγια για περισσότερα από εννέα χρόνια ως κάτοικος πλήρους απασχόλησης, είναι γνωστός τοπικά και επισκέπτεται τη χώρα ως τακτικός επισκέπτης για πάνω από μια δεκαετία. Μπορείτε να βρείτε τα πλήρη στοιχεία επικοινωνίας του, συμπεριλαμβανομένων των στοιχείων επικοινωνίας του γραφείου, στη σελίδα Επικοινωνήστε μαζί μας παρακάτω. Ιστορίες στείλτε e-mail στο Editor@ThePattayanews.com Σχετικά με εμάς: https://thepattayanews.com/about-us/ Επικοινωνήστε μαζί μας: https://thepattayanews.com/contact-us/