Η αστυνομία της Ταϊλάνδης πιάνει δύο λαθροθήρες να σκοτώνουν προστατευόμενα ζώα στο Εθνικό Πάρκο

Pak Chong, Nakhon Ratchasima-

Η αστυνομία της Ταϊλάνδης και τοπικοί αξιωματούχοι δήλωσαν στον Τύπο ότι έχουν πολλούς υπόπτους σε υπόθεση λαθροθηρίας κοντά στο Πακ Τσονγκ, σε καταφύγιο άγριας ζωής στο Εθνικό Πάρκο Khao Yai. Το Σαββατοκύριακο ταϊλανδοί αξιωματούχοι και φύλακες σταμάτησαν ένα φορτηγό με δύο Ταϊλανδούς άνδρες, ο ένας από τους οποίους ονομάζεται κύριος Apiwat, που έφευγε από το πάρκο. Μετά από προκαταρκτικό έλεγχο, οι υπάλληλοι δεν ανακάλυψαν τίποτα, ωστόσο δήλωσαν ότι και οι δύο άνδρες ενεργούσαν νευρικοί και ύποπτοι. Η αστυνομία προχώρησε σε πλήρη έλεγχο του οχήματος και εντόπισε σε κρυφό διαμέρισμα σακούλες με ακρωτηριασμένους και προστατευμένους κάπρους, βουβάλους και αρκούδες.

Τα ζώα είχαν σφαγιαστεί, σύμφωνα με αξιωματούχους, με φρικτό και αδιάφορο τρόπο σε γη του Εθνικού Πάρκου, κάτι που αντίκειται στη νομοθεσία της Ταϊλάνδης. Επιπλέον, καθώς η περιοχή είναι καταφύγιο άγριας ζωής θα ισχύουν επιπλέον χρεώσεις και για τους δύο άνδρες. Η αστυνομία δήλωσε επίσης ότι δύο ακόμη ύποπτοι που συνεργάζονταν με τον κ. Apiwat και τον συνεργάτη του έχουν επίσης ταυτοποιηθεί και έχουν εκδοθεί εντάλματα σύλληψης για να προσπαθήσουν να σταματήσουν τη συνεχιζόμενη λαθροθηρία στο Εθνικό Πάρκο.

Η αστυνομία της Ταϊλάνδης δήλωσε ότι οι ύποπτοι αιχμαλώτισαν τα ζώα τοποθετώντας σκόπιμα παγίδες σε μια δημοφιλή τρύπα ποτίσματος για ζώα στο Εθνικό Πάρκο, η οποία τα άφησε σε υπερβολικό πόνο. Στη συνέχεια προχώρησαν στη σφαγή των παγιδευμένων ζώων και τα έκοψαν σε κομμάτια οπότε τα έβαλαν σε σακούλες με σκοπό να τα πουλήσουν στη μαύρη αγορά και για κατανάλωση.

Οι ντόπιοι κάτοικοι του Πακ Τσονγκ είναι εξοργισμένοι με τις ενέργειες των ανδρών και την αδιαφορία για τη γη και την προστατευόμενη κατάσταση των ζώων. Οι αξιωματούχοι δηλώνουν ότι οι εμπλεκόμενοι άνδρες θα διωχθούν στο μέγιστο βαθμό της νομοθεσίας της Ταϊλάνδης και οποιαδήποτε περαιτέρω απόπειρα λαθροθηρίας σε εδάφη του Εθνικού Πάρκου δεν θα γίνει ανεκτή.

 

Εγγραφείτε
ΠΗΓΉΤαϊλανδικό PBS
Άνταμ Τζαντ
Ο κ. Adam Judd είναι ο συνιδιοκτήτης της TPN Media από τον Δεκέμβριο του 2017. Κατάγεται από την Ουάσιγκτον της Αμερικής, αλλά έχει ζήσει επίσης στο Ντάλας, τη Σαρασότα και το Πόρτσμουθ. Το υπόβαθρό του είναι στις λιανικές πωλήσεις, το ανθρώπινο δυναμικό και τη διαχείριση λειτουργιών και έχει γράψει για ειδήσεις και την Ταϊλάνδη εδώ και πολλά χρόνια. Ζει στην Πατάγια για περισσότερα από εννέα χρόνια ως κάτοικος πλήρους απασχόλησης, είναι γνωστός τοπικά και επισκέπτεται τη χώρα ως τακτικός επισκέπτης για πάνω από μια δεκαετία. Μπορείτε να βρείτε τα πλήρη στοιχεία επικοινωνίας του, συμπεριλαμβανομένων των στοιχείων επικοινωνίας του γραφείου, στη σελίδα Επικοινωνήστε μαζί μας παρακάτω. Ιστορίες στείλτε e-mail στο Editor@ThePattayanews.com Σχετικά με εμάς: https://thepattayanews.com/about-us/ Επικοινωνήστε μαζί μας: https://thepattayanews.com/contact-us/