Υπενθύμιση: Τα ηλεκτρονικά τσιγάρα/άτμισμα είναι αντίθετα με το νόμο στην Ταϊλάνδη

Μια συλλογή από ηλεκτρονικά τσιγάρα,

 

Εάν πρόκειται να πάτε στην Ταϊλάνδη σύντομα, είναι καλύτερο να αφήσετε τα ηλεκτρονικά τσιγάρα σας στο σπίτι.

Το Υπουργείο Εξωτερικών της Ταϊλάνδης εξέδωσε ταξιδιωτική προειδοποίηση την Πέμπτη 25 Ιανουαρίου σε πρεσβείες πολλών χωρών, ενημερώνοντας τους αλλοδαπούς που πηγαίνουν στην Ταϊλάνδη ότι τα ηλεκτρονικά τσιγάρα είναι παράνομα στη χώρα. Η ειδοποίηση ακολούθησε την είδηση ​​σε ορισμένους τύπους του εξωτερικού για την κράτηση ενός ηλικιωμένου ζευγαριού Ισραηλινών την περασμένη εβδομάδα για κατοχή ηλεκτρονικών τσιγάρων και πρόστιμο περίπου 20,000 μπατ (600 USD). Απειλήθηκαν επίσης με σύλληψη εάν δεν μπορούσαν να πληρώσουν το πρόστιμο.

Από την Παρασκευή 26, η ακόλουθη ειδοποίηση έχει αναρτηθεί στην ταξιδιωτική συμβουλευτική σελίδα του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας: «Το Υπουργείο Εξωτερικών συνιστά στους αλλοδαπούς να απέχουν από την είσοδο στη χώρα [Ταϊλάνδη] με ηλεκτρονικό τσιγάρο. Ένα άτομο που διαπιστώνεται ότι παραβιάζει το νόμο μπορεί να επιβληθεί πρόστιμο, να δικαστεί και να φυλακιστεί».

Το υπουργείο δημοσίευσε συνδέσμους προς την Πρεσβεία της Ταϊλάνδης στην Ουάσιγκτον, ΗΠΑ και ένα άρθρο που εξηγούσε τον νόμο. Ακολουθεί το κείμενο αυτής της δήλωσης:

«Απολαύστε τις διακοπές σας στην Ταϊλάνδη, αλλά αφήστε τα ηλεκτρονικά τσιγάρα στο σπίτι. Είναι παράνομοι εδώ», αναφέρει το άρθρο. «Οποιοσδήποτε διαπιστωθεί ότι παραβιάζει αυτόν τον νόμο χρησιμοποιώντας ηλεκτρονικό τσιγάρο – ή άτμισμα – στην Ταϊλάνδη μπορεί να συλληφθεί και να αντιμετωπίσει ποινή φυλάκισης ή πρόστιμο πολλαπλάσιο της αξίας των παράνομων αντικειμένων. Αυτό ισχύει τόσο για τους ξένους όσο και για τους Ταϊλανδούς. Υπήρξαν πρόσφατα περιστατικά αλλοδαπών που αγνοούσαν την απαγόρευση να αντιμετωπίσουν επιτόπιο πρόστιμο ή να συλληφθούν».

Το άρθρο ανέφερε έναν εκπρόσωπο της κυβέρνησης της Ταϊλάνδης που είπε ότι η απαγόρευση «εισπράχθηκε για λόγους υγείας και ότι αρχικά προτάθηκε επειδή τα ηλεκτρονικά τσιγάρα παρέσυραν τους νέους στο κάπνισμα».

Η Ταϊλάνδη φιλοξενεί μία από τις πιο επιθετικές διαφημιστικές καμπάνιες κατά του καπνίσματος στον κόσμο.

Εμείς εδώ στις ειδήσεις της Pattaya έχουμε πάρει προσωπικά συνεντεύξεις από πολλούς επισκέπτες που έχουν επιβληθεί πρόστιμο και κράτηση για χρήση ηλεκτρονικού τσιγάρου στην Πατάγια. Συνιστούμε ανεπιφύλακτα να μην τα φέρετε στις διακοπές σας ή να τα χρησιμοποιήσετε σε δημόσιο χώρο, όπως το Walking Street ή το Beach Road.

Πηγή: Υπουργείο Εξωτερικών της Ταϊλάνδης

Εγγραφείτε
Άνταμ Τζαντ
Ο κ. Adam Judd είναι ο συνιδιοκτήτης της TPN Media από τον Δεκέμβριο του 2017. Κατάγεται από την Ουάσιγκτον της Αμερικής, αλλά έχει ζήσει επίσης στο Ντάλας, τη Σαρασότα και το Πόρτσμουθ. Το υπόβαθρό του είναι στις λιανικές πωλήσεις, το ανθρώπινο δυναμικό και τη διαχείριση λειτουργιών και έχει γράψει για ειδήσεις και την Ταϊλάνδη εδώ και πολλά χρόνια. Ζει στην Πατάγια για περισσότερα από εννέα χρόνια ως κάτοικος πλήρους απασχόλησης, είναι γνωστός τοπικά και επισκέπτεται τη χώρα ως τακτικός επισκέπτης για πάνω από μια δεκαετία. Μπορείτε να βρείτε τα πλήρη στοιχεία επικοινωνίας του, συμπεριλαμβανομένων των στοιχείων επικοινωνίας του γραφείου, στη σελίδα Επικοινωνήστε μαζί μας παρακάτω. Ιστορίες στείλτε e-mail στο Editor@ThePattayanews.com Σχετικά με εμάς: https://thepattayanews.com/about-us/ Επικοινωνήστε μαζί μας: https://thepattayanews.com/contact-us/