Η τάση λεύκανσης πέους αυξάνεται στην Ταϊλάνδη - αλλά είναι επικίνδυνο;

Θεραπεία λεύκανσης πέους στην κλινική Lelux στην Μπανγκόκ της Ταϊλάνδης.

Μια κλινική πλαστικής χειρουργικής στην Μπανγκόκ έγινε πρωτοσέλιδο στην Ταϊλάνδη αφού φέρεται να μοιράστηκε ένα βίντεο στο Facebook με μια αντισυμβατική νέα θεραπεία «ομορφιάς»: τη λεύκανση του πέους.

«Αυτές τις μέρες πολλοί άνθρωποι ρωτούν για αυτό. Λαμβάνουμε περίπου 100 πελάτες το μήνα, τρεις με τέσσερις πελάτες την ημέρα», δήλωσε στο Associated Press η Bunthita Wattanasiri, διευθύντρια για το τμήμα Skin and Laser στο Lelax Hospital and Clinic.

Σύμφωνα με το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων dpa, μια καταχώριση στο Facebook την Τετάρτη από έναν από τους εκπροσώπους της κλινικής που διαφήμιζε τη διαδικασία είχε λάβει περισσότερες από 6,800 αντιδράσεις και 22,500 σχόλια από την Πέμπτη. Εμείς εδώ στο The Pattaya News δεν θα μοιραστούμε το πραγματικό βίντεο, ωστόσο, εδώ είναι μια φωτογραφία από την κλινική, Lelax Hospital, στην Μπανγκόκ.

Θεραπεία λεύκανσης πέους στην κλινική Lelux στην Μπανγκόκ της Ταϊλάνδης.

Η λεύκανση του δέρματος είναι μεγάλη υπόθεση. Η Ταϊλανδική Υπηρεσία του BBC αναφέρει ότι η βιομηχανία λεύκανσης στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού ανέρχεται σε περίπου 2 δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως. Διαφημίσεις για θεραπείες λεύκανσης δέρματος εμφανίζονται ευρέως σε διαφημιστικές πινακίδες και σε εφημερίδες, ενώ τα φαρμακεία διαθέτουν προϊόντα λεύκανσης δέρματος χωρίς συνταγή.

Η πολιτιστική τάση αποδίδεται σε μια παλιομοδίτικη αντίληψη ότι το πιο σκούρο δέρμα σημαίνει ότι είσαι μέρος της εργατικής τάξης, ενώ το πιο ανοιχτόχρωμο δέρμα σημαίνει ότι δεν έχεις εργαστεί ποτέ στα χωράφια.
Η Ταϊλανδική Υπηρεσία του BBC πήρε συνέντευξη από έναν ασθενή, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι η θεραπεία τον έκανε να νιώθει μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και είπε «Ήθελα να νιώσω μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση στα σλιπ κολύμβησης».
Την Πέμπτη, η viral είδηση ​​της θεραπείας με Lelax ώθησε το υπουργείο Δημόσιας Υγείας της Ταϊλάνδης να εκδώσει μια προειδοποίηση σχετικά με τη λεύκανση του πέους, λέγοντας ότι ήταν επικίνδυνο, δεν αξίζει τον πόνο και σπατάλη χρημάτων.

Οι θεραπείες με λέιζερ διαλύουν τη μελάγχρωση του δέρματος και η διαδικασία μπορεί σίγουρα να είναι επικίνδυνη. Η Ταϊλανδική Υπηρεσία του BBC αναφέρει ότι εάν η ισχύς του λέιζερ είναι υψηλή, μπορεί να προκαλέσει ερυθρότητα, αιματηρές πληγές και στη συνέχεια πιθανή μόλυνση. Εάν τα λέιζερ είναι λιγότερο έντονα, θα μπορούσε να προκαλέσει μόνιμο φαινόμενο φακίδων. Για μια από τις πιο ευαίσθητες περιοχές του σώματος, φαίνεται ότι δεν αξίζει τον κίνδυνο.

Ωστόσο, εμείς εδώ στο The Pattaya News πιστεύουμε ότι είναι πιθανό να γίνει πιο δημοφιλής καθώς η λεύκανση του δέρματος γενικά είναι τόσο κοινή και αποδεκτή στην Ταϊλάνδη. Τι νομίζετε; Αφήστε ένα σχόλιο παρακάτω και ενημερώστε μας!

Εγγραφείτε
ΠΗΓΉBBC Thai Service, Lelux Hospital Bangkok, Inverse.com
Άνταμ Τζαντ
Ο κ. Adam Judd είναι ο συνιδιοκτήτης της TPN Media από τον Δεκέμβριο του 2017. Κατάγεται από την Ουάσιγκτον της Αμερικής, αλλά έχει ζήσει επίσης στο Ντάλας, τη Σαρασότα και το Πόρτσμουθ. Το υπόβαθρό του είναι στις λιανικές πωλήσεις, το ανθρώπινο δυναμικό και τη διαχείριση λειτουργιών και έχει γράψει για ειδήσεις και την Ταϊλάνδη εδώ και πολλά χρόνια. Ζει στην Πατάγια για περισσότερα από εννέα χρόνια ως κάτοικος πλήρους απασχόλησης, είναι γνωστός τοπικά και επισκέπτεται τη χώρα ως τακτικός επισκέπτης για πάνω από μια δεκαετία. Μπορείτε να βρείτε τα πλήρη στοιχεία επικοινωνίας του, συμπεριλαμβανομένων των στοιχείων επικοινωνίας του γραφείου, στη σελίδα Επικοινωνήστε μαζί μας παρακάτω. Ιστορίες στείλτε e-mail στο Editor@ThePattayanews.com Σχετικά με εμάς: https://thepattayanews.com/about-us/ Επικοινωνήστε μαζί μας: https://thepattayanews.com/contact-us/