Οι επιχειρηματίες του Koh Samui παροτρύνουν την κυβέρνηση της Ταϊλάνδης να επανεξετάσει την αναστολή του προγράμματος "Test&Go", καθώς το Samui δεν είναι "Sandbox"

Surat Thani -

Οι επιχειρηματίες του Κο Σαμούι προέτρεψαν την εξήγηση και την επανεξέταση της κυβέρνησης της Ταϊλάνδης σχετικά με την άμεση αναστολή του προγράμματος «Test&Go» και τον περιορισμό των περιοχών «Sandbox» σε μία μόνο επαρχία, το Πουκέτ, με αποτέλεσμα ακυρώσεις δωματίων ξενοδοχείων μεταξύ ξένων τουριστών που ήδη σχεδίαζαν να επισκεφθούν τη χώρα .

Η προσωρινή αναστολή, που ισχύει από τις 21 Δεκεμβρίου έως τις 4 Ιανουαρίου (που είναι μόνο μια ημερομηνία αξιολόγησης από την κυβέρνηση της Ταϊλάνδης και όχι εγγύηση για την άρση της απαγόρευσης), άρχισε να επηρεάζει την ακύρωση των δωματίων του ξενοδοχείου στο νησί, σύμφωνα με επιχειρηματίες. Επιπλέον, υπήρξαν ερωτήσεις από τουρίστες σχετικά με το πώς να ταξιδέψουν στο Koh Samui και τη διαδικασία κατά το ταξίδι επειδή η ανακοίνωση δεν ήταν σαφής.

Οι τοπικοί επιχειρηματίες είχαν αρχίσει προηγουμένως να κερδίζουν εισόδημα σε σχεδόν σταθερό επίπεδο κατά τη διάρκεια της επαναλειτουργίας της χώρας, αφού χρειάστηκε να διευθύνουν τις επιχειρήσεις τους, καθώς δεν υπήρχαν ξένοι τουρίστες για περισσότερο από ένα χρόνο. Ωστόσο, με την ανακοίνωση της κυβέρνησης για την αναστολή, οι φορείς εκμετάλλευσης ανησυχούσαν ότι θα επηρέαζε την απόφαση των τουριστών να ταξιδέψουν και θα επηρέαζε εκ νέου τα εισοδήματά τους.

Ο Suparerk Thongsuk, Πρόεδρος του Συμβουλίου Τουρισμού του Surat Thani, εξέφρασε την άποψή του ότι κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου του χρόνου, πολλοί ξένοι τουρίστες θα επισκέπτονταν την Ταϊλάνδη για να ξεφύγουν από το κρύο και το πρόγραμμα «Test&Go» πήγαινε καλά από τότε που άνοιξε ξανά η χώρα. Αλλά η αναστολή θα δυσκόλευε τους τουρίστες να επισκεφθούν τη χώρα και να μελετήσουν ξανά το άλλο σύστημα. Αυτό θα προκαλούσε επίσης υψηλότερα έξοδα για αυτούς, καθώς έπρεπε να μπουν σε καραντίνα στο πλαίσιο του συστήματος Sandbox, στο οποίο μόνο το Πουκέτ είναι επιλέξιμο. (Το Sandbox είναι ουσιαστικά ένα πρόγραμμα διαμονής σε μια περιοχή για τουλάχιστον επτά ημέρες με πολλαπλά τεστ Covid-19 ενώ μένετε σε εξειδικευμένα ξενοδοχεία. Πριν από την αναστολή, πολλές επαρχίες ήταν Sandboxes, που ονομάζονταν επίσης ΜΠΛΕ ζώνες) Γιατί το Κο Σαμούι δεν είναι επιλέξιμο ως περιοχή που βασίζεται σχεδόν εξ ολοκλήρου στον τουρισμό;».

Δήλωσε: «Θα θέλαμε να παραπέμψουμε το θέμα στο Υπουργείο Εξωτερικών για να δημιουργηθεί αμοιβαία κατανόηση και να διευκρινιστεί η αναστολή και η διαδικασία επίσκεψης στη χώρα μεταξύ ξένων επισκεπτών. Από αυτή την άποψη, το Συμβούλιο Τουρισμού της επαρχίας Surat Thani υπέβαλε επίσης το θέμα στο Επαρχιακό Κέντρο Covid-19 προκειμένου να περάσει αυτό το θέμα στο CCSA (Κέντρο για τη διαχείριση της κατάστασης Covid-19) για εξέταση».

Προηγουμένως, ο δημόσιος και ο ιδιωτικός τουριστικός τομέας στο Chonburi την περασμένη εβδομάδα παρουσίασαν επίσης το σχέδιο προώθησης Το Chonburi, ειδικά η Pattaya, να ενταχθεί στο έργο «Sandbox» για να φιλοξενήσει τουρίστες όπως το Πουκέτ μετά την ακύρωση του προγράμματος «Test&Go». Η σύσταση θα προωθηθεί επίσης στο Κέντρο Διαχείρισης Καταστάσεων Covid-19 (CCSA) για περαιτέρω εξέταση. Μέχρι την ώρα του Τύπου, δεν υπήρξε απάντηση σε αυτή την πρόταση από την CCSA.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Χρειάζεστε ασφάλιση Covid-19 για το επόμενο ταξίδι σας στην Ταϊλάνδη; Κάντε κλικ ΕΔΩ.

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Ελάτε μαζί μας στη LINE για σπασίματα ειδοποιήσεων!

Εγγραφείτε
Όχι Meechukhun
Συντάκτης National News στο The Pattaya News από τον Σεπτέμβριο του 2020 έως τον Οκτώβριο του 2022. Γεννημένη και μεγαλωμένη στην Μπανγκόκ, η Νοπ απολαμβάνει να αφηγείται ιστορίες για την πόλη της μέσω των λέξεων και των εικόνων της. Η εκπαιδευτική της εμπειρία στις Ηνωμένες Πολιτείες και το πάθος της για τη δημοσιογραφία έχουν διαμορφώσει τα γνήσια ενδιαφέροντά της για την κοινωνία, την πολιτική, την εκπαίδευση, τον πολιτισμό και την τέχνη.